Αρχική Παιδί 2-6Εκπαίδευση Χτίστε τη σχέση σας με το δάσκαλο του παιδιού σας!

Χτίστε τη σχέση σας με το δάσκαλο του παιδιού σας!

από kmir

ZwgrafiesCoverΠώς να χτίσετε καλή σχέση με το δάσκαλο του παιδιού σας;

Από την Έρη Μπασιούκα, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Σχολών Γονέων

1. Καλλιεργείστε την επικοινωνία, γνωρίζοντας το δάσκαλο την πρώτη εβδομάδα του σχολείου.

2. Ενημερώστε το δάσκαλο για το χαρακτήρα του παιδιού σας, με τον τρόπο αυτό τον βοηθάτε να γνωρίσει καλύτερα και πιο σύντομα το νέο του μαθητή.

3. Εξηγήστε στο δάσκαλο πώς αρέσει στο παιδί σας να του συμπεριφέρονται, έτσι βοηθάτε και το παιδί σας να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις νέες συνθήκες.

4. Ζητήστε να μάθετε, για τα υλικά διδασκαλίας και να συνδράμετε και εσείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαδικασία της μάθησης.

5. Ενημερωθείτε για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο δάσκαλος για την επίτευξη των στόχων. Εάν διαφωνείτε εξηγήστε με ήρεμο τρόπο τους λόγους της διαφωνίας σας και προτείνετε εναλλακτικές λύσεις.

6. Φροντίστε η πρώτη σας επαφή να γίνει πριν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση ο εκπαιδευτικός είναι εκείνος που περιγράφει την άσχημη συμπεριφορά του παιδιού σας ή την ανησυχία του ότι ένα πρόβλημα μάθησης μπορεί να υπάρχει και ο γονιός παίρνει αμυντική στάση.

7. Θυμηθείτε ότι και οι δύο θέλετε να βοηθήσετε το παιδί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι πληροφορίες είναι σας απαραίτητες.

9. Ένας τρόπος για την προώθηση της μάθησης των παιδιών είναι με τη συνεργασία της οικογένειας και του σχολείου, όπου οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μοιράζονται την ευθύνη για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει τα παιδιά να πετύχουν ακαδημαϊκά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies