Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

από kmir

DiplesΤης Ελένης Κυριακού

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
½ κ.κ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.κ. κανέλα
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι και καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός

Εκτέλεση

Σε μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη λεία και μαλακιά.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 3 εκ. με το ειδικό εργαλείο με τα δοντάκια.

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σχηματίζοντας με κάθε λωρίδα ένα σπιράλ με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.

Πασπαλίζουμε τις δίπλες μας με ξηρούς καρπού και τις περιχύνουμε με μέλι!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies