Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΠροετοιμασία Ώρα για μωρό!

Ώρα για μωρό!

από kmir

Couple in loveΔεν είμαστε ακόμα έτοιμοι VS τώρα είμαστε έτοιμοι.

Η εγκυμοσύνη είναι μία απόφαση ζωής που παίρνουν τα περισσότερα ζευγάρια όταν τα πράγματα “έχουν μπει σε μία σειρά”.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Τι γίνεται όμως αν, όταν πάρετε την απόφαση, η επιθυμία σας δεν πραγματοποιείται δια μαγείας;

Φυσικά υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την ευκολία της σύλληψης.

Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας αν οι προσπάθειές σας δεν ευοδώσουν άμεσα, να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας χωρίς άγχος και να προετοιμαστείτε για την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη!

Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνω έγκυος αυτό το μήνα;

Για τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν παιδί οι πιθανότητες επιτυχίας βρίσκονται μεταξύ 15% με 25% σε οποιονδήποτε μήνα. Ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει αυτό το ποσοστό είναι η ηλικία. Μετά τα 30 οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος περιορίζονται, ενώ μειώνονται σημαντικά μετά τα 40.

Ο ακανόνιστος κύκλος περιόδου είναι ένας ακόμα παράγοντας καθώς μπορεί να δυσκολέψει το σωστό υπολογισμό της ωορρηξίας και συνεπώς της ιδανικής στιγμής για να κάνετε σεξ. Δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως ο αριθμός των φορών που έχετε προσπαθήσει να μείνετε έγκυος μπορεί επίσης να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Χωρίς να αποθαρρύνεστε, αν μετά από ένα χρόνο δοκιμών δεν έχετε μείνει έγκυος, ενδείκνυται να κανονίσετε με τον γιατρό σας ένα τεστ γονιμότητας και για τους δύο σας.

Ποιος είναι ο κύκλος μου;

Ο κύκλος μιας γυναίκας αρχίζει από την πρώτη ημέρα που εκείνη παρατηρεί φωτεινό κόκκινο αίμα και τελειώνει την ημέρα πριν από την έναρξη του επόμενου κύκλου. Ένας κύκλος μπορεί να κρατήσει 21 έως 35 ημέρες – ή και περισσότερο. Εάν ο κύκλος σας κυμαίνεται λίγες περισσότερες μέρες σε μήκος από τον ένα μήνα στον επόμενο, αυτό σημαίνει πως δεν είναι κανονικός. Ωστόσο το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο και δεν σημαίνει πως κάτι δυσλειτουργεί στο σώμα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ;

Με μία λέξη, η απάντηση είναι, συχνά. Πολλά ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί ξοδεύουν πολύ ενέργεια στο να μετρήσουν το χρόνο, με μαθηματική ακρίβεια σε σχέση με την ωορρηξία.

Θεωρητικά αυτή η προσέγγιση έχει νόημα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως το διάστημα κατά το οποίο το σπέρμα μπορεί να γονιμοποιήσει ένα ωάριο είναι πολύ μικρό. Ουσιαστικά, αφορά τέσσερις με πέντε ημέρες που προηγούνται της ωορρηξίας και την ημέρα της ίδιας της ωορρηξίας.

Οι καλύτερες πιθανότητές σας να είναι την ημέρα πριν και την ημέρα της ωορρηξίας. Συνεπώς αυτές οι πέντε με έξι μέρες είναι οι καταλληλότερες για να εντείνετε την σεξουαλική σας επαφή.

Όμως ο προγραμματισμός μπορεί να έχει και μειονεκτήματα. Κυρίως επειδή το σώμα σας δεν λειτουργεί σαν ρολόι. Ακόμα και αν ο κύκλος σας είναι φυσιολογικός, η ωορρηξία μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή μέσα στον κύκλο σας. Αν έχετε επαφή μόνο τις σωστές ημέρες που έχετε υπολογίσει και η ωορρηξία προκύψει κάποια άλλη στιγμή, ίσως χάσετε την τύχη σας.

Οπότε η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνετε σεξ δύο τρείς φορές κάθε εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μέρα, αν αυτό δεν επηρεάζει την ποσότητα του σπέρματος του συντρόφου σας.

Σε κάθε περίπτωση μην αφήσετε το άγχος σας να σας επηρεάσει. Δώστε στον εαυτό σας το χρονικό περιθώριο ενός έτους, ταυτόχρονα απολαύστε τη ζωή σας υπό συνθήκες που θα σας φέρουν πιο κοντά στον σύντροφό σας και μην ξεχνάτε ότι ο γιατρός σας είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να σας βοηθήσει ανά πάσα στιγμή.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies