Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Whoopies γεμιστά με σοκολάτα!

Whoopies γεμιστά με σοκολάτα!

από kmir

WhoopiesΑπο την Λίνα Κυριαζή

Υλικά
150 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
90 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας (20 γρ.) λικέρ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
Για την κρέμα
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (όχι σοκολάτα γάλακτος που αγοράζουμε για να φάμε)
170 γρ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση

Πως κάνουμε την Κρέμα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά και προτού πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει, όση ώρα ετοιμάζουμε τα μπισκότα.

Πως κάνουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα. Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα,το τεμαχισμένο βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ,το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε σε ένα μίξερ, το αυγό, το γάλα και το λικέρ. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού μέσα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε δόσεις από το μείγμα των μπισκότων με το εργαλείο σερβιρίσματος του παγωτού και τις απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Για μεγαλύτερη ευκολία, ανάμεσα στις δόσεις βυθίζουμε το κουτάλι σε κρύο νερό «ξεπλένοντάς» το. Φροντίζουμε να αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα, για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στο φούρνο για 13 – 15 λεπτά. Η όψη τους μόλις ψηθούν, θα μοιάζει με μακαρόν. Όταν τα whoopies είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο μέσα στη λαμαρίνα, αλλά εκτός φούρνου. Κατόπιν τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, για περίπου 40 λεπτά. 

Όταν κρυώσουν, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο. Παίρνουμε ένα μπισκότο, γαρνίρουμε με την κρέμα την κάτω πλευρά του και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα. Μπορούμε να βάλουμε τα whoopies στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε. Καλή Επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies