Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Βρέθηκε το φάρμακο για τα ψωμάκια!!!

Βρέθηκε το φάρμακο για τα ψωμάκια!!!

από kmir

afratoulaΠασχίζουμε να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος με την εντατική γυμναστική και τη σωστή διατροφή, όμως πολλές φορές οι προσπάθειές μας πέφτουν στο κενό.

Ερευνητές από στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του, καθώς ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που βοηθά το ίδιο το σώμα να κάψει το επίμονο λίπος.

Το μυστικό βρίσκεται στα δύο είδη λίπους που διαθέτει το σώμα μας –το λευκό και το καφέ λίπος. Ενώ τα λευκά λιποκύτταρα αποθηκεύουν την περίσσεια ενέργεια στο σώμα, αντιθέτως τα καφέ λιποκύτταρα μετατρέπουν τις επιπλέον θερμίδες από τις τροφές σε θερμότητα.

Οι ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ, με αποτέλεσμα το τοπικό λίπος να «λιώνει» στο σώμα.

Από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα δίοδο σηματοδότησης για ένα μόριο που ονομάζεται αδενοσίνη. Η αδενοσίνη ενεργοποιεί τα καφέ λιποκύτταρα. Όταν η αδενοσίνη συνδέεται με τον υποδοχέα A2A στα καφέ λιποκύτταρα, ενεργοποιείται η διαδικασία καύσης του λίπους.

Να σημειωθεί πως οι διεργασίες που αφορούν στη λειτουργία του καφέ και του λευκού λίπους, είναι όμοιες στον άνθρωπο και τα ποντίκια.

Το επόμενο βήμα των ερευνητών ήταν να μελετήσουν κατά πόσο η αδενοσίνη μπορεί να συμβάλλει στη μετατροπή του λευκού λίπους σε καφέ.

Τα λευκά λιποκύτταρα δε διαθέτουν τον υποδοχέα A2A κι έτσι η αδενοσίνη δεν τα ενεργοποιεί να καταναλώσουν την περιττή ενέργεια.

Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές μετέφεραν το υπεύθυνο γονίδιο για τον υποδοχέα από καφέ σε λευκά λιποκύτταρα.

Παρατήρησαν ότι τα λευκά λιποκύτταρα άρχισαν να καταναλώνουν την επιπλέον ενέργεια, να συμπεριφέρονται δηλαδή ακριβώς όπως τα καφέ λιποκύτταρα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature, αναφέρει πως απαιτούνται περαιτέρω κλινικές δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στον άνθρωπο.

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies