Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Βρετανία: Ένα μωρό πέθανε και 14 κινδυνεύουν από μολυσμένη παρτίδα ορών!

Βρετανία: Ένα μωρό πέθανε και 14 κινδυνεύουν από μολυσμένη παρτίδα ορών!

από kmir

118094812Ένα νεογέννητο πέθανε από σηψαιμία σε νοσοκομείο του Λονδίνου και άλλα 14 μωρά αρρώστησαν

σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε 6 βρετανικά νοσοκομεία διαφορετικών πόλεων, πιθανόν από μολυσμένο με βακτήριο ορό ενδοφλέβιας έγχυσης.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες υγείας της Βρετανίας διεξάγουν έρευνες.

«Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

Σύμφωνα με την PHE, οι περιπτώσεις αυτές «συνδέονται στενά» με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτιση τους.

Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί «ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης», σύμφωνα με την υπηρσία δημόσιας υγείας.

Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου “Guy’s and St Thomas”, όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies