Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Βόλτα: Ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης!

Βόλτα: Ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης!

από kmir

Child-blowing-bubblesΗ βόλτα με το παιδί, είτε είναι για διασκέδαση είτε είναι για εξωτερικές δουλειές που πρέπει να κάνετε, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία ευκαιρία για το παιχνίδι “τι βλέπω έξω από το σπίτι μου”!

Με αυτό το παιχνίδι το παιδί εξασκείται στην χωροταξική ενσυναίσθηση και στο προσανατολισμό.

Της Άσπας Μητρακάκη, Ειδικής Παιδαγωγού-κοινωνικής ανθρωπολόγου, ειδικευμένης στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας, dyslexiaathome.blogspot.com

Δραστηριότητα: Σε οποιαδήποτε ευκαιρία εκτός σπιτιού κάνετε ερωτήσεις “Πάνω σε τι περπατάμε; “Τι υπάρχει πάνω από το κεφάλι μας;” “Τι βλέπουμε μπροστά μας, πίσω μας, πλάι μας, διαγώνια;” “Τι βρίσκεται αριστερά, δεξιά;” κτλ. Είναι ερωτήσεις που αναφέρονται στο προσανατολισμό στο χώρο και μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε όσο θέλουμε.

Επίσης δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ και λίγα λεπτά κάθε φορά που θα το δοκιμάσουμε, είναι πολύ χρήσιμα για να γίνει συνείδηση στο παιδί!!

Λεξιλόγιο: Όλες οι λέξεις θέσης κατεύθυνσης: πίσω, μπροστά, από πάνω, από κάτω, απέναντι, δεξιά, αριστερά κτλ.

Απευθύνεται: Από παιδιά 3 χρονών, ενώ προσφέρει πολλά και σε παιδιά Δημοτικού που ξεκινούν μαθηματικά και αποτελεί και συχνή οδηγία σε γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα/δυσλεξία και χρειάζονται ενίσχυση στις χωρικές σχέσεις.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies