Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Βάρη και εγκυμοσύνη!

Βάρη και εγκυμοσύνη!

από kmir

diavitis egkymosiniΤο πρώτο πράγμα που ίσως ακούει μία γυναίκα, όταν είναι έγκυος είναι «Μην σηκώνεις βάρη»!

Τελικά τι ισχύει; Πόσο επικίνδυνα είναι τα βάρη για την εγκυμοσύνη;

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργού Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει πάντα μία δόση υπερβολής. Μία έγκυος, δεν θα αποβάλλει επειδή για παράδειγμα σήκωσε μία τσάντα του super market, αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγει το μεγάλο βάρος.

Οι βασικοί λόγοι που οι γιατροί συστήνουν κάτι τέτοιο είναι πρώτον επειδή μπορεί να υπάρξει κάποιος τραυματισμός κυρίως της μέσης με το απότομο σήκωμα βάρους και δεύτερον, σε περιπτώσεις που κάνετε μία επαναλαμβανόμενη κίνηση σηκώνοντας κάποιο βάρος (πχ. στη δουλειά σας) μπορεί να τραυματίσετε κάποιο σπόνδυλο ή να επιβαρύνετε πολύ το σώμα σας.

Επίσης, το σκύψιμο για να σηκώσετε ένα βάρος και το απότομο σήκωμα, μπορεί να δημιουργήσει μία στιγμιαία ζαλάδα, γεγονός που θα σας δημιουργήσει δυσφορία ή ακόμα χειρότερα ακόμα και λιποθυμική τάση.

Οι επιστήμονες πάντως, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανακαλύψουν αν οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στην καθημερινότητά τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις, αλλά η θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Εάν έχετε μία δίδυμη κύηση ή μία κύηση υψηλού κινδύνου, τα βάρη απαγορεύονται, ειδικά κατά το πρώτο 3μηνο.

Εάν όμως, πριν την εγκυμοσύνη σας είχατε συνήθεια να γυμνάζεστε με βάρη ή ο γιατρός σας έχει επιτρέψει την ελαφριά άσκηση, τότε σίγουρα δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies