Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Υπολογίζοντας το ύψος του παιδιού!

Υπολογίζοντας το ύψος του παιδιού!

από kmir

GiatiMAmaΠόσο θα ψηλώσει τελικά το παιδί;

Το τελικό ύψος των ενηλίκων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τα γονίδια που θα πάρουν από τους γονείς, παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό ύψος των παιδιών. Ο καλύτερος τρόπος για να κοιτάξουμε είναι να παρατηρήσουμε το δικό μας ύψος…. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την ανάπτυξη τους.

Τυχόν χρόνιες ασθένειες που έχουν, η διατροφή και διάφορες άλλες καταστάσεις επηρεάζουν το τελικό ύψος των παιδιών. Μπορείτε όμως εφαρμόζοντας λίγα μαθηματικά, να προσδιορίσετε το τελικό ύψος.

Ο τύπος που ακολουθείτε στο Keck School of Medicine του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, από τον Καθηγητή Παιδιατρικής Μ. Ε. Geffner, MD είναι:

Για τα κορίτσια: [(ύψος πατέρα – 5 ίντσες η 12,7εκατ.) + ύψος της μητέρας] δια δύο.

Για τα αγόρια: [(ύψος μητέρας + 5 ίντσες η 12,7εκατ) + ύψος πατέρα] δια δύο.

Η κορύφωση της αύξησης διαρκεί συνήθως για δύο χρόνια και αρχίζει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα για τα κορίτσια και τα αγόρια.

Για τα κορίτσια, αρχίζει συνήθως γύρω στην ηλικία των 9 έως 10 ετών. Τα αγόρια αρχίζουν συνήθως, γύρω στην ηλικία των 11 και με ανώτατη ηλικία των 13 ετών.

Αγόρια και κορίτσια σταματούν να μεγαλώνουν στο τέλος της εφηβείας. Τότε οι επιφυσιακές πλάκες των οστών (η περιοχή όπου αναπτύσσονται τα οστά ) συνενώνονται.

Τελικά η κληρονομικότητα, η καλή διατροφή και η άσκηση καθορίζουν το τελικό ύψος!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies