Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

από kmir

 

Από την Μαρία Γ., Ν. Ιωνία

 

Υλικά:

  • -250γρ μυζήθρα μαλακή
  • -120γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  • -120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • -Αλεύρι
  • -1 αυγό χτυπημένο
  • -Πιπέρι
  • -Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το πανάρισμα:

  • -Αλεύρι
  • -2 αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
  • -Γαλέτα (φρυγανιά) τριμμένη

 

Εκτέλεση:

  • -Αναμιγνύουμε τα τυριά, το αυγό και όσο αλεύρι χρειάζεται για να πάρουμε ένα σταθερό αλλά εύπλαστο μείγμα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • -Ζυμώνουμε και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα.
  • -Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • -Κατόπιν βάζουμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies