Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τυφώνας Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες: Τα παιδιά μας χρειάζονται!

Τυφώνας Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες: Τα παιδιά μας χρειάζονται!

από kmir

unicef-filippinesΤα 4 εκατομμύρια μπορεί να φτάσει ο αριθμός των παιδιών που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες.

Η UNICEF, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να στείλει προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Θεραπευτικές τροφές για παιδιά, σετ υγείας, σετ για καθαρό νερό και υγιεινή, για να υποστηρίξει έως και 3.000 οικογένειες στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη αποσταλεί από τις προμήθειες που είναι διαθέσιμες εντός της χώρας, με προτεραιότητα στη διανομή τους για την περιοχή Τακλομπάν αμέσως μόλις γίνει δυνατή η πρόσβαση.

Η UNICEF μεταφέρει αεροπορικώς από τις αποθήκες της στην Κοπεγχάγη, πρόσθετες προμήθειες αξίας 1.300.000 δολαρίων για ακόμα 10.000 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Μποχόλ. Οι αποστολές περιλαμβάνουν ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, σαπούνι, ιατρικό υλικό, μουσαμάδες και διατροφικά συμπληρώματα.

Τα παιδιά που γλύτωσαν από το καταστροφικό πέρασμα του Χαϊγιάν εξακολουθούν να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια για να επιβιώσουν την επόμενη μέρα της καταιγίδας.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την υγεία, λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα παιδιά χρειάζονται επίσης ασφαλείς και προστατευόμενους χώρους ώστε να είναι σε θέση να παίξουν και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για όσο οι ενήλικες θα εργάζονται να ανακτήσουν τα σπίτια τους και τα μέσα βιοπορισμού τους.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, υπάρχει ειδική ιστοσελίδα για online προσφορές στο www.unicef.gr/programs/philippines και ο αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα:169/480021-48. 

Επίσης, όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να τηλεφωνούν από σταθερό ΟΤΕ στο 901 11 17 17 17 (χρέωση €3+ΦΠΑ).

 

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies