Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τραγική αποκάλυψη για τα νεκρά μωρά στη Συρία!

Τραγική αποκάλυψη για τα νεκρά μωρά στη Συρία!

από kmir

images-assets-sections-0-2-programma-emvoliasmon-200x300Τα βρέφη που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς στη Συρία

δεν πέθαναν γιατί ήταν μολυσμένα τα εμβόλια, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, αλλά γιατί τους χορηγήθηκε κατά λάθος μυοχαλαρωτική ουσία.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση των ιατρικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση, το προσωπικό του νοσοκομείου στη Συρία όπου 15 βρέφη πέθαναν έπειτα από τον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς, μπέρδεψε τα φιαλίδια που χρησιμοποίησαν.

Οι εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τις αρχές της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι φιαλίδια που περιείχαν την μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο βρέθηκαν σε ένα από τα εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.

Οι θάνατοι των βρεφών οδήγησαν στην άμεση αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού στην επαρχία, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους αντικαθεστωτικούς.

Το ατρακούριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Συνολικά 50 με 70 βρέφη ασθένησαν, όλα εκ των οποίων είχαν εμβολιαστεί στο χωριό αυτό, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση.

Η ηλικία τους ήταν από έξι ως 18 μηνών. Τα μεγαλύτερα παιδιά που ασθένησαν μετά τον εμβολιασμό τους ανέρρωσαν.

Το γεγονός ότι ασθένησαν σε συνδυασμό με τα συμπτώματα παράλυσης που εμφάνισαν επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι χορηγήθηκε ατρακούριο, αναφέρει η έκθεση.

Δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφανθεί αν ο θάνατος των βρεφών προκλήθηκε από ανθρώπινο σφάλμα ή από δόλο, είπαν οι αρχές.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies