Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Tourette Σύνδρομο!

Tourette Σύνδρομο!

από kmir

anaptyksiakos elegxosΜέχρι τώρα το Σύνδρομο αυτό ήταν ταυτισμένο με κάποια ψύχωση.

Πρόσφατα όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Johannes Heberband, Καθηγητής της Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Essen της Γερμανίας, κάνει λόγο για μεταλλαγή 10-15 γονιδίων.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Μέχρι την εφηβεία τα συμπτώματα είναι έντονα, ενώ μετά υποχωρούν κάπως. Τα κύρια συμπτώματα είναι κοπρολαλία, δηλαδή αισχρές εκφράσεις, έντονα Ticks και φωνές (λέξεις και προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα) στη μέση του δρόμου.

Τα άτομα με την ασθένεια αυτή έχουν φυσιολογική ή και άνω ακόμη του φυσιολογικού νοημοσύνη, και εάν γνωρίζουν ή αναγνωρίζουν τα γνωστών και αγνώστων ανθρώπων, τους τα διαλαλούν δημοσίως!

Το Σύνδρομο αυτό διέγνωσε ο Γάλλος Tourette, το 1885, σε 9 ασθενείς, μεταξύ των οποίων και η υψηλής κοινωνίας Madame de Dambiette, η οποία συνεχώς βωμολοχούσε.

Στη Γερμανία σήμερα υπάρχουν 40.000 ασθενείς Tourette (στην Ελλάδα θα πρέπει αναλογικά να είναι γύρω στις 4.000), και η ιστοσελίδα τους είναι www.tourette.de. Ο πιο γνωστός απ’ όλους τους ασθενείς είναι ο Christian Hempel, διαφημιστής στο επάγγελμα, με ιστοσελίδα αυτή που αναφέραμε και σχεδίασε ο ίδιος, ο οποίος δίνει πληροφορίες σχετικές σε όποιον ενδιαφέρεται, αρκεί -βεβαίως- να κατέχει τη γερμανική γλώσσα.

Χαρακτηριστικά:

-Σπασμωδικές κινήσεις του κεφαλιού
-Βωμολοχία

Τα κλινικά συμπτώματα περιλαμβάνουν κυρίως:

-Τικ του κεφαλιού
-Τικ των ώμων και του στόματος
-Ακούσιες μιμήσεις των κινήσεων άλλων ανθρώπων
-Βωμολοχία
-Βλεφάρισμα των οφθαλμών

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies