Αρχική ΠροτάσειςΟικογενειακά Ταξίδια Τουλίπες και διαμάντια

Τουλίπες και διαμάντια

από kmir

Στην Χάγη

Το Άμστερνταμ είναι η καλλιτεχνική πρωτεύουσα, αλλά η διοικητική πρωτεύουσα είναι η Χάγη. Den Haag, μια πόλη χωρίς αξιοθέατα, αφού δεσπόζουν τα κυβερνητικά κτήρια και οι πολλές πρεσβείες. Μπορούν να χαρακτηριστούν αξιοθέατα η Βουλή και το Διεθνές Δικαστήριο. Σε έναν χώρο γνωστό ως Madurodam, βρίσκονται σε μικρογραφία 1/25 αντίγραφα φημισμένων κτηρίων, ακόμα και ολόκληρων συνοικιών της Ολλανδίας, έτσι ώστε με μια επίσκεψη μπορεί κανείς να τα δει όλα.

Στο Ντελφτ

Επιστρέφοντας από την Χάγη βρίσκουμε ένα τυπικό και πολύ γραφικό χωριό, το Ντελφτ, έναν χώρο όπου «δημιουργούσε» ο διάσημος πλέον ζωγράφος Γιαν Βερμέερ. Η όμορφη βόλτα στις όχθες των καναλιών μάς οδηγεί στην πλατεία με τον μοναδικό καθεδρικό ναό, που άρχισε να χτίζεται το 1396 και ολοκληρώθηκε το 1510, με 108 μέτρα ύψος.

Στο Βόλενταμ

Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να πάμε στην Ολλανδία και να μην ταξιδέψουμε στο γραφικό ψαράδικο χωριό Βόλενταμ, που διατηρεί παλιά έθιμα και παραδόσεις. Οι περισσότεροι κάτοικοι κυκλοφορούν με παραδοσιακές στολές, και κυρίως οι γυναίκες με τη στολή της Μικρής Ολλανδέζας… Το Βόλενταμ χαρακτηρίζεται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, κανάλια και γεφυράκια. Ο περίπατος στην παραλία απαραίτητος, καταστήματα με αναμνηστικά και μικρά εστιατόρια με κυρίως θαλασσινούς μεζέδες ξεφυτρώνουν παντού. Μυσταγωγία είναι το σάντουιτς ωμής σαρδέλας με φρέσκο κρεμμυδάκι, που προμηθευόμαστε από τις πολυάριθμες υπαίθριες καντίνες. Κατά την επιστροφή, «λεηλατήσαμε» ένα εργοστάσιο παραγωγής τυριού γκούντα και μια βιοτεχνία παραγωγής ξύλινων παπουτσιών. Κυκλοφορούσαμε όλοι με ξύλινα παπούτσια και όπως θα έλεγε σε κάποια έργα ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, «έπρεπε να μας έβλεπες, να μασάς κουκούτσια και να μας φτύνεις».

Αυτό που θα μου μείνει από την πανέμορφη αυτή χώρα, είναι το χαμόγελο και η ευγένεια των κατοίκων της, και ο καθημερινός «πόλεμος» των ανθρώπων με την φύση.

Όσοι μείνουν περισσότερες μέρες, μπορούν να επισκεφτούν το Spakenburg με τα ναυπηγεία του, το Scheveningen με τον φάρο του, το Kinderdijk με τους ανεμόμυλους, το Lisse με τους απέραντους κήπους με τις τουλίπες, το Pampus, Monnickendam, Marken, Edam, Hoorn, Aflluitdijk, Friesland …, αλλά μέχρι τότε, «Gazelagh»!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies