Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος!

Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος!

από kmir

Σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών τους, οι Υδροχόοι συμπεριφέρονται ακραία. Περιορίζονται εύκολα στα απαραίτητα, αλλά είναι ικανοί να κάνουν και έξοδα, αν επιθυμήσουν κάτι, που θα φανούν πολύ παράλογα. Και είναι Υδροχόοι συνήθως, αυτοί που αφήνουν την περιουσία τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (πολύ συχνά μάλιστα, σε συλλόγους προστασίας ζώων, μια και αγαπούν πολύ τα ζώα και μάχονται ενεργά κατά της άσκησης βίας σ’ αυτά). Τους συγγενείς του ένας Υδροχόος, σπάνια θα τους θυμηθεί στη διαθήκη του. Το λυπηρό είναι ότι πολύ συχνά, οι Υδροχόοι απομακρύνονται από τους συγγενείς τους, ακόμα και χωρίς να μαλώσουν μαζί τους.

Οι Υδροχόοι, δεν μαλώνουν συνήθως: απλά, σε βγάζουν εντελώς από τη ζωή τους, έτσι και κάνεις κάτι που θα τους προσβάλλει βαθιά, χωρίς να σου δώσουν ποτέ την ευκαιρία να καταλάβεις γιατί το έκαναν.

Οι Υδροχόοι έχουν γερή σωματική κράση – ανήκουν στα ζώδια που ζουν πάνω από το μέσο όρο ζωής. Στη συμπεριφορά τους, φαίνονται πολύ ήρεμοι – δεν κλονίζονται, ακόμα και σε δύσκολες φάσεις – αλλά, εξαιτίας των παραπάνω, έχουν ένα πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Παρ’ όλα αυτά, η ιδιαίτερη συναισθηματική φύση τους, τους προστατεύει από νευρικές διαταραχές. Παρουσιάζουν κάποια αστάθεια του κυκλοφοριακού τους συστήματος – και μπορεί να μπερδέψουν τους γιατρούς τους, μια και παρουσιάζουν εναλλαγή των κλινικών τους ευρημάτων. Οργανικά, η καρδιά των Υδροχόων δουλεύει ρολόι. Η αρτηριοσκλήρωση, οι κιρσοί και τα πρησμένα πόδια – όλα σημάδια κυκλοφοριακών προβλημάτων, εμφανίζονται συνήθως, όταν περνούν τα χρόνια. Έχουν, όμως, την τύχη να διατηρούν ανέπαφη την ευστροφία τους, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Οι Υδροχόοι είναι υπέροχοι στα νιάτα τους και εξακολουθούν να είναι γοητευτικοί, σαν μεσήλικες – αργότερα, όμως, μπορεί να γίνουν ιδιότροποι και ιδιόρρυθμοι. Στην πραγματικότητα, η εκκεντρικότητα τους αυτή υπήρχε από παλιά, αλλά τότε ήταν χαριτωμένη ή και γοητευτική για τους άλλους. Ένας Υδροχόος διασκεδάζει πολύ να συγχύζει άλλους ανθρώπους (κυρίως τους υπερβολικά συντηρητικούς), λέγοντας ή κάνοντας πράγματα, που τους εξοργίζουν: υπάρχει κάτι το διαβολεμένα παιδικό στους Υδροχόους.

Μέχρι τώρα, ίσως έχετε σχηματίσει μια ιδέα για τον τυπικό Υδροχόο, δεν είναι, όμως, καθόλου πλήρης. Κανένας αστρολόγος δε θα μπορούσε να περιγράψει ικανοποιητικά όλες τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Καθώς για την πορεία της ζωής του, σχεδόν πάντα έχει περίεργες κατευθύνσεις και ακολουθεί μια σειρά από ασύνδετες, μεταξύ τους, φάσεις. Του αρέσει όμως να ταξιδεύει, συχνά τα ταξίδια αποτελούν χαρακτηριστικό της ζωής του. Οι περισσότεροι Υδροχόοι προτιμούν την εξοχή, παρά τον αστικό τρόπο ζωής. Συχνά θα φανεί ότι «ριζώνουν» κάπου, αλλά εξίσου συχνά, θα αλλάξουν εντελώς πορεία.

Ο γάμος είναι ένα τυχερό παιχνίδι: παρότι δεν έχουν ροπή προς την απιστία, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας τους που η συζυγική ζωή γι’ αυτούς, είναι δύσκολη δουλειά, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να διαρκέσει η σχέση, αν ο Υδροχόος μπορεί κατά περιόδους να βρίσκεται για κάποιο χρόνο μακριά από το σπίτι: είτε για δουλειές, είτε να μένει για λίγο μόνος του, σ’ ένα ήσυχο καταφύγιο. Όταν υπήρχε αυστηρότερη κριτική εναντίον όσων συμβίωναν, χωρίς την επίσημη ευλογία της Εκκλησίας, οι Υδροχόοι ήταν οι πρώτοι που αρνιόντουσαν να συμβιβαστούν – και οι «παράνομοι» δεσμοί τους πήγαιναν καλά.

Τώρα, που οι σχέσεις είναι ελεύθερες, βλέπουμε ότι επισφραγίζουν τις σχέσεις τους, αν όχι στην εκκλησία, τότε στο δημαρχείο: αυτό το κάνουν, μια και τυχαίνει να είναι, πια, η πιο επαναστατική εναλλακτική λύση.

Σωματικά, οι Υδροχόοι ανήκουν στα «ωραία» ζώδια: καλή σωματική διάπλαση, κλασικά χαρακτηριστικά και δυνατός σκελετός, αν και μπορεί να είναι λίγο βαρυκόκαλοι. Τα μάτια τους έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, μια και λάμπουν με μια εσωτερική φλόγα. Είναι συνήθως αμυγδαλωτά και ζεστά.

Μερικές φορές, οι Υδροχόοι έχουν ονειροπόλο βλέμμα, ενώ άλλοτε, φαίνεται να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με ότι βλέπουν: ποτέ δεν έχουν αντιπαθητικό βλέμμα, ακόμα κι όταν έχουν απογοητευθεί από κάτι. Το δέρμα τους είναι διαφανές, τα μαλλιά τους συνήθως λεπτά και κατσαρά. Τα χέρια τους είναι πολύ κομψά, με όμορφα δάχτυλα και νύχια. Ένα περίεργο, σχετικά με τον τρόπο που συζητούν οι Υδροχόοι, είναι ότι συχνά διαχέονται, από άσχετα θέματα.

Είναι δύσκολο να «εξημερώσεις» έναν Υδροχόο: αν τους αφήσετε να οργανώσουν μόνοι τους το νοικοκυριό τους, θα το μειώσουν στο ελάχιστο. Κάτι όμως, που θα έχει πλουσιοπάροχα το σπίτι τους, είναι οι ηλεκτρικές μικροσυσκευές. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τον ηλεκτρισμό και πολλοί Υδροχόοι (συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών) ενδιαφέρονται για την ηλεκτρονική – συχνά ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτή. Είναι, επίσης, ταλαντούχοι εφευρέτες – συχνά, όμως, δεν φροντίζουν να κατοχυρώσουν τις ιδέες τους και έτσι χάνουν τις οικονομικές απολαβές που θα μπορούσαν να είχαν απ’ αυτές.

Οι Υδροχόοι έχουν μανία με τη σωστή διατροφή – αυτό είναι μάλιστα το μόνο κοινό τους σημείο με τους Παρθένους, με τους οποίους θα μπορούσαν να συζητούν αιώνια για φυσικές και υγιεινές τροφές.

Η γυναίκα έχει διαίσθηση είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη και λογική. Επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις και έχει προοδευτικές ιδέες. Είναι αρκετές οι δραστηριότητες που έχει για στόχο τη βελτίωση της ζωής του κόσμου και την εξύψωση της ανθρωπότητας. Έχει ισχυρή επιθυμία να βοηθά τους άλλους. Έχει ειλικρίνεια και πίστη και παλεύει για μια ιδέα. Αποκτά έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες, και είναι πολύ κοινωνική. Μπορεί να γίνει κοινωνική λειτουργός, νοσοκόμα, κοινωνιολόγος. Καλή για δασκάλα αγαπά την μάθηση και τα βιβλία. Μπορεί κάλλιστα να γίνει μία ποιήτρια και συγγραφέας.

Ο άνδρας Υδροχόος είναι κοινωνικός, ονειροπόλος, αποφασιστικός ανθρωπιστής, καλός ομιλητής, ειλικρινής, και καλός φίλος. Έχει αρκετή φιλοδοξία και φαντασία. Αντιμετωπίζει τη ζωή του με τρόπο πρωτότυπο. Φημίζεται για την ευρύτητα του πνεύματος, εξυπνάδα μεγάλη δημιουργική ικανότητα., προοδευτικότητα. Εξαιρετικά ευαίσθητος, συμπονετικός για τις ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων του. Θα πολεμήσει για τα ιδανικά και τους σκοπούς του μέχρι να πραγματοποιηθούν.

Έχει αρκετό πείσμα και δεν οπισθοχωρεί. Ο Υδροχόος μπορεί να γίνει συγγραφέας, επιστήμονας, θαυμάσιος γιατρός πιλότος και καλός ηγέτης.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies