Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος!

Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος!

από kmir

boy-waiting-to-Santa21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Ιδιότητα: Σταθερό

Στοιχείο: Αέρας

Κυρίαρχος πλανήτης: Ουρανός.

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρα, (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

Αντιπροσωπεύει τον ανθρωπισμό, την πρωτοτυπία, την ανεξαρτησία, τον ιδεαλισμό.

Είναι ειλικρινής και αρκετά εκκεντρικός. Ευχάριστος, κοινωνικός, εκκεντρικός, ιδεολόγος, εφευρετικός, καλός φίλος, ρομαντικός, αποφασιστικός, με φανταστική αντίληψη ο Υδροχόος είναι ένας μοναδικός άνθρωπος με τάση στις επιστήμες και αφάνταστα δυνατός, δεν υποκύπτει σε τίποτα και σε κανέναν. Ίσως το πιο ολοκληρωμένο ζώδιο.

Σοβαρός και υπεύθυνος θέτει πάντα πρόγραμμα και στόχους για την ζωή του, καλός ομιλητής, ώριμος στην σκέψη και με πολλές εμπειρίες είναι ικανός να ακολουθήσει μια άψογη πολιτική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Διαθέτει ασυναγώνιστα ταλέντα και μια εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, να ξεφεύγει από διάφορα λάθη και ενώ όλοι νομίζουν πως έχει χαθεί να εμφανίζεται τόσο ανανεωμένος και δυνατός όσο ποτέ.

Προετοιμάζει τον εαυτό του με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε. Θέλει να δείχνει δυνατός και σκληρός αλλά κατά βάθος είναι πολύ ευαίσθητος. Αγαπάει την ελευθέρια και είναι ξεροκέφαλος, πολλές φορές γίνεται επαναστάτης απέναντι σε καθετί, όταν απογοητευτεί από τα όνειρα του γίνεται καταθλιπτικός και απομονώνεται. Ο Υδροχόος ενεργοποιεί τα ταλέντα του όταν ο χρόνος αρχίζει να τον πιέζει ασφυκτικά. Οι Υδροχόοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια και το κυκλοφορικό, είναι άτομα εκτεθειμένα στα τραύματα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια και τα νεύρα, ενώ το στρες είναι ο καλύτερος τους φίλος.

Στον Υδροχόο αντιστοιχεί ο μύθος του Γανυμήδη, γιου τον Τρώα και της Καλλιρρόης.

Οι Υδροχόοι είναι οι πιο σύνθετοι ζωδιακοί χαρακτήρες, με άκρως περίεργη συμπεριφορά, που αποτελεί αίνιγμα για τους γύρω τους. Το σύμβολο τους είναι ένας άνδρας (ή άγγελος), που ρίχνει νερό στη γη, με μια υδρία – αλλά θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ακόμα και οι στενότεροι συγγενείς τους παραδέχονται ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη λογική τους ούτε να προδικάσουν τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουν ότι το μόνο αρνητικό στη συμπεριφορά των Υδροχόων είναι η ασυνέπεια τους.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παράδοξα των Υδροχόων, που όχι μόνο είναι πολύ έξυπνοι, αλλά πάντα μπορούν να δικαιολογήσουν το καθετί που κάνουν. Η λογική τους ενισχύεται από τη δύναμη της διαίσθησης και γι’ αυτό μερικοί από τους πιο διαπρεπείς διανοούμενους ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σαν τέτοιο, έχει να κάνει με την πνευματική επικοινωνία: ο ειδικός ρόλος των Υδροχόων είναι να μεταδώσουν τη γνώση για το καλό της ανθρωπότητας – όχι μόνο το υλικό, αλλά και το πνευματικό – ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να αναχθεί σε ανώτατη σφαίρα ύπαρξης.

Η αρχή των Υδροχόων είναι ο ανθρωπισμός. Γι’ αυτούς, δεν υπάρχουν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος ή δόγματος και ο τυπικός Υδροχόος πιστεύει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα. Γι’ αυτό, θα τον βρείτε συχνά να συμμετέχει σε οργανώσεις και κινήματα που αγωνίζονται για το καλό του συνόλου. Μάλιστα, οι ιδρυτές τέτοιων κινημάτων συχνά είναι Υδροχόοι. Οι Υδροχόοι με ταλέντο στις τέχνες τις χρησιμοποιούν συνήθως, σαν ένα μέσο για να μεταδώσουν τις ανθρωπιστικές ιδέες τους. Ένα παράδειγμα είναι ο Τσάρλς Ντίκενς, ο οποίος με τα μυθιστορήματα του επέδρασε στην Βικτοριανή Αγγλία υπέρ των φτωχών, περισσότερο από πολλούς άλλους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της εποχής του.

Αλλά παρότι ο μέσος Υδροχόος, τρέφει τόσο αγαθά αισθήματα για τους ανθρώπους στο σύνολο τους, έχει μυριάδες γνωστούς και πάρα πολλούς φίλους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην ταυτιστεί απόλυτα με κανέναν απ’ αυτούς, με τους οποίους σχετίζεται. Αυτό, γιατί, πάνω απ’ όλα, οι Υδροχόοι είναι οι μεγαλύτεροι ατομιστές του ζωδιακού κύκλου αισθάνονται την ανάγκη να διαφυλάξουν την προσωπική τους ταυτότητα και ελευθερία, με οποιοδήποτε κόστος: και είναι αυτή τους η ανάγκη που δημιουργεί ένα αδιόρατο, αλλά αδιαπέραστο τοίχο ανάμεσα σ’ αυτούς και τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να τους πλησιάσουν.

Ο τοίχος αυτός δημιουργείται λόγω της περίεργης συναισθηματικής φύσης των Υδροχόων: έχουν ευγενική, αλλά όχι ζεστή καρδιά. Είναι αδύνατο για έναν Υδροχόο (εκτός αν υπάρχουν άλλες, πολύ δυνατές επιδράσεις στο ωροσκόπιο του) να αισθανθεί φλογερό αισθήματα, ρομαντική έξαρση ή συναισθηματική εξάρτηση από άλλους ανθρώπους, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των ζωδίων του νερού. Ούτε μπορεί να βιώσει τα δυνατά συναισθήματα που βιώνουν τα ζώδια της φωτιάς. Αν σχηματιστεί στενός δεσμός μεταξύ ενός Υδροχόου και κάποιου άλλου ανθρώπου, αυτός θα βασίζεται στην πνευματική επικοινωνία.

Περισσότερο αγαπάει ένας Υδροχόος με το μυαλό του, παρά με την καρδιά του. Από μια άποψη, το γεγονός αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για το σύντροφο του Υδροχόου και τα παιδιά του: δεν τον αφήνει να γίνει κτητικός απέναντι σ’ οποιονδήποτε αγαπάει. Δεν θα υπάρξουν κρίσεις ζηλοτυπίας, ούτε θα γίνουν προσπάθειες να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κοντινών του ανθρώπων. Μάλιστα, ίσως η γυναίκα και τα παιδιά του αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ενδιαφέρεται γι’ αυτούς: αυτό, γιατί, δεν συνηθίζουν να εκφράζουν συναισθήματα στοργής. Σ’ αυτό, μοιάζουν με τον Αιγόκερο.

Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις – ο Τσαρλς Ντίκενς ήταν μια απ’ αυτές. Ήταν (όπως πολλοί στην εποχή του) μελοδραματικά συναισθηματικός μερικές φορές – και είχε την ατυχή συνήθεια να ερωτεύεται υπερβολικά εύκολα και πολύ συχνά. Αυτό όμως γινόταν, γιατί είχε την επίδραση της Αφροδίτης, στους πολύ ρομαντικούς Ιχθείς.

Για τους περισσότερους Υδροχόους, οι πλατωνικές σχέσεις με το άλλο φύλο είναι προτιμότερες από τις ολοκληρωμένες. Ο άνδρας Υδροχόος εκτιμά τις γυναίκες, κυρίως για την εξυπνάδα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστιέται την παρέα όμορφων γυναικών, αλλά ότι την αλλάζει ευχαρίστως με μια εύστροφη, πνευματώδη γυναίκα που θα μπορεί να σταθεί στο δικό του ύψος σε μια κουβέντα και νικάει, όλες τις «αντίζηλες», ακόμη κι αν το πρόσωπο και το σώμα της υπολείπονται σημαντικά σε προσόντα.

Παρότι δεν είναι, από τη φύση τους ενθουσιώδεις, οι Υδροχόοι είναι σίγουρα πιστοί στους φίλους και συνεργάτες τους και φροντίζουν να το δηλώσουν καθαρά σε όσους σκέφτονται διαφορετικά. Ο Υδροχόος δεν είναι φίλος μόνο για τις καλές μέρες, που θα εξαφανιστεί όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Να ξέρετε ότι ακόμα κι όταν δεν σας συμπαθούν, αν αισθανθούν ότι σας αδικούν, σίγουρα θα πάρουν το μέρος σας. Αυτό έχει τις ρίζες του στην αμεροληψία, που χαρακτηρίζει τον Υδροχόο. Φέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο, κι αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Ο Υδροχόος. όταν ενδιαφερθεί ή στοχέψει σε κάτι, ασχολείται μόνο μ’ αυτό. Η ενεργητικότητα του όμως. λειτουργεί σπασμωδικά – χάνει τεράστιες προσπάθειες που διακόπτονται από ληθαργικές φάσεις. Υπάρχει κι ένα άλλο παράξενο, σχετικά με τους Υδροχόους: Αφού προσπαθήσουν πολύ να πετύχουν ότι στοχέψουν και τα καταφέρουν, ο στόχος χάνει κάθε ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Πολλοί Υδροχόοι «πέταξαν» την καριέρα τους στα σκουπίδια, ακριβώς τη στιγμή που έφτασαν στην κορυφή της επιτυχίας, για να ριχτούν από την αρχή, σ’ ένα νέο στόχο, γεμάτο κινδύνους: σίγουρα όμως, η νέα τους ζωή. θα τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν καλύτερα τις δυνατότητες τους.

Ο Υδροχόος είναι, απ’ ότι φαίνεται, σε μόνιμη κατάσταση εξέλιξης – η τελείωση δεν φτάνει ποτέ σ’ ένα τελικό στάδιο, όσο αφορά τους ανθρώπους αυτούς. Έτσι, αν θέλετε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον ενός Υδροχόου, θα πρέπει κι εσείς να του παρουσιάζεστε με διαφορές πτυχές της προσωπικότητας σας, και να του επιδεικνύεται συνέχεια καινούργιες αποδείξεις των δυνατοτήτων σας.

Οι Υδροχόοι δεν έχουν καιρό για όσους μπαίνουν στο «λούκι» – είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ’ έναν άνθρωπο, όπως πιστεύουν.

Οι «δύσκολες» καριέρες είναι αυτές που έλκουν τους Υδροχόους, όσες δίνουν περιθώρια για δημιουργική σκέψη, τεχνολογική εξειδίκευση και ειδικά προσόντα. Οι θετικές επιστήμες τους έλκουν ιδιαίτερα, μια και από τη φύση τους, είναι συστηματικοί παρατηρητές της φύσης – και του ανθρώπου. Αλλά θα τους συναντήσετε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Οι Υδροχόοι δεν είναι φτιαγμένοι για έμποροι. ίσως όμως συναντήσουμε αρκετούς στη βιομηχανία – όχι σε τομείς που χρειάζονται τόσο οικονομικές συναλλαγές, όσο και σε τεχνικούς τομείς που αφορούν τη βελτίωση ενός προϊόντος των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies