Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης!

Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης!

από kmir

DiakopesOxiStressΑντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια, την τόλμη, την εξυπνάδα.

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρα, (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Δίας.

Οι κλασικοί τοξότες είναι καλοσυνάτοι μα αγαθοί, διαθέτουν άφθονο ενθουσιασμό και ενέργεια. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό υπερβάλλουν κατά πολύ, παρουσιάζουν μία αστάθεια στις αποφάσεις τους και μια τρομερή αγάπη προς την ανεξαρτησία. Βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα τα ταξίδια, τον αθλητισμό και το κυνήγι.

Απρόσεκτοι και ακραίοι χωρίς χιούμορ οι τοξότες δεν αρέσκονται σε μια καθιστική εργασία, έχουν πολλά ενδιαφέροντα αλλά ενθουσιάζονται λίγο με το καθένα.

Επιπροσθέτως διαθέτουν αναπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες. Οι κυριότερες ασθένειες στις οποίες είναι προσφιλείς οι τοξότες είναι αυτές που έχουν σχέση με το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης παρουσιάζουν και μια τάση προς τα ατυχήματα και στις ψυχολογικές διαταραχές.

Αγαπά την ελευθερία, και είναι αξιόπιστος.

Στον Τοξότη αντιστοιχεί ο μύθος τον Κενταύρου Χείρωνα (μισός άνθρωπος –μισός άλογο).

Οι Τοξότες είναι τυχοδιωκτικοί τύποι, με την ευρεία έννοια της λέξης αυτής, θα τους συναντήσουμε σε όποιο χώρο μπορεί να έχει σχέση με τυχερά παιχνίδια, παράλληλα όμως, είναι άνθρωποι που είναι πάντα έτοιμοι να ρισκάρουν για την καριέρα τους, τον ερωτά τους, αλλά, κυρίως, για να δώσουν πλήρη διέξοδο στην περιπετειώδη και εξερευνητική φύση τους.

Ο Δίας. που συμβολίζει τον «από μηχανής» θεό, κυριαρχεί στο ζώδιο αυτό: πολλοί άλλοι θα ζήλευαν την τύχη των Τοξοτών, λόγω της πλανητικής αυτής επιρροής.

Το χαρακτηριστικό της ζωής ενός Τοξότη είναι η καλή έκβαση που συνήθως έχουν τα πράγματα για όσους ανήκουν στο ζώδιο αυτό: δεν είναι προικισμένοι μόνο με απέραντη πίστη και αισιοδοξία, αλλά και με προβλεπτικές ικανότητες, που τους βοηθούν να κάνουν σωστό υπολογισμό, ακόμα και για τις πιο παράτολμες φαινομενικά ενέργειες τους.

Η ευρύτητα πνεύματος που τους διακρίνει, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, και ποτέ δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες, αργοπορώντας στις αποφάσεις τους.

Η παρορμητικότητά τους έχει τις ρίζες της στην ενεργητικότητα που τους διακρίνει και τους οδηγεί προς τα μπρος με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Τοξότης είναι ένα διπλό ζώδιο, και αυτό εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να φαίνονται λίγο χαζοχαρούμενοι και ότι εύκολα ενδίδουν στις απολαύσεις, τίποτα το επιφανειακό όμως δεν υπάρχει στη νοοτροπία τους.

Ο Τοξότης σας μπορεί να είναι ένας αρσενικός ή θηλυκός Καζανόβας, αλλά ταυτόχρονα, έλκεται έντονα από πνευματικές αναζητήσεις. Είναι πιθανό να δείχνει βαθιά απελευθερωμένος, χωρίς να έχει χάσει τίποτε από το θρησκευτικό του συναίσθημα.

Οι Τοξότες δεν έχουν ανάγκη να γίνουν ασκητές, για να διατηρήσουν την πίστη τους – αντίθετα από άλλους, βρίσκουν ευχαρίστηση στη θρησκεία, αντί να τους γεμίζει τύψεις συνειδήσεως.

Ένας Τοξότης μπορεί να γίνει επιστήμονας, αλλά κανείς τους δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ άθεος. Βαθιά μέσα σε κάθε Τοξότη υπάρχει η διαισθητική επίγνωση ότι στη ζωή υπάρχει περισσότερο νόημα και βαθύτερος σκοπός, απ’ ότι θα μπορέσει ποτέ να περιγράψει η επιστήμη και ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος για την αθανασία. Ταυτόχρονα, δεν βλέπει το λόγο γιατί θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις χαρές που μπορεί να του προσφέρει ο επίγειος κόσμος: έτσι, φροντίζει να τον χαρεί για τα καλά.

Στον Τοξότη αρέσουν οι τελετουργίες που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, για να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα.

Τους αρέσουν, γενικά, τα πολυποίκιλα ρούχα και παρότι μπορεί μερικές φορές να ντύνονται απλά, πάντα φοράνε ότι ταιριάζει για την κάθε περίσταση. Τους αρέσουν όλες οι επίσημες τελετές, τότε που οι άνδρες θα φορέσουν τις καλές τους στολές και οι γυναίκες τα εντυπωσιακά τους βραδινά φορέματα. Όταν δείτε τη συλλογή τους από αντίκες, σίγουρα θα σκεφτείτε ότι καλύτερα οι άνθρωποι αυτοί να ασχοληθούν με σπορ… εξωτερικού χώρου.

Βρίσκουν την ευτυχία τους να χοροπηδούν, όταν η μουσική παίζει έντονους ρυθμούς και τους είναι αδύνατο να συγχρονιστούν με πιο ήρεμες μελωδίες. Όταν «χορεύει» ένας Τοξότης, καλά θα κάνετε να προσέχετε τα πόδια σας.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Τοξότες, που είναι τόσο ανθρωπιστές και καλοκάγαθοι σε άλλους τομείς, αγαπούν ιδιαίτερα τα «αιματηρά» σπορ. Η σκοποβολή και το κυνήγι (όχι τόσο το ψάρεμα, γιατί χρειάζεται, υπομονή, που ο Τοξότης δεν έχει) ασκούν έντονη γοητεία στους άνδρες – και τις γυναίκες – του ζωδίου αυτού. Μάλιστα, διακρίνονται, γενικά, σε πολλά είδη σπορ.

Όταν χάσουν σε ένα αγώνισμα, θα το αντιμετωπίσουν με μεγάλη αξιοπρέπεια: θα χαμογελάσουν γενναιόδωρα και θα συγχαρούν με θέρμη το νικητή.

Αυτό γίνεται γιατί οι Τοξότες δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση – στον τομέα αυτό, είναι πολύ συντηρητικοί. Πάντως, με την πρώτη ευκαιρία, θα σβήσουν τα ίχνη της ήττας τους – αλλά το κάνουν τόσο διακριτικά, που η κοινωνία εύκολα ανέχεται τις ζαβολιές τους αυτές.

Είναι αλήθεια επίσης, ότι ένας Τοξότης μπορεί να προτιμήσει να φορέσει παρωπίδες, παρά να δει ή και ν’ αποδεχτεί κάτι, όταν αυτό δεν τον βολεύει.

Είναι υποκριτές; Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που τους γίνεται συχνά, και δεν αποκλείεται να υπάρχει σ’ αυτόν μια δόση αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι σι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν πάντα, βολικούς τρόπους να ξεφεύγουν από τις δυσκολίες.

Στην πραγματικότητα, ο άνδρας Τοξότης δεν είναι για γάμο.

Μπορεί να ερωτευθεί με πάθος, αλλά του συμβαίνει πολύ συχνά. Οι Τοξότες βρίσκουν την ευτυχία τους σε κοινωνίες που επιτρέπουν το γάμο με περισσότερες από μία γυναίκες.

Διαφορετικά, ο παντρεμένος Τοξότης ίσως οδηγηθεί σε διαζύγιο, αν η γυναίκα του πάρει σοβαρά τις περιπέτειες του. Και καλά θα κάνει να μην τις πάρει σοβαρά: σε όλους τους άλλους τομείς είναι ένας πολύ καλός σύζυγος. Ανοιχτοχέρης, όταν έρθει η ώρα για έξοδα, φιλόξενος για συγγενείς και φίλους, ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σπίτι – μια και την περισσότερη ώρα του την περνάει σε συλλόγους, μπαράκια (όχι ότι είναι αλκοολικός – αλλά του αρέσει η συντροφικότητα της ανδρικής παρέας) ή σε γήπεδα.

Και είναι τέλειος οικοδεσπότης και δεινός συζητητής.

Οι Τοξότες μπορεί να είναι, πολύ ευέξαπτοι και αντιδρούν απότομα, σαν καθαρόαιμα άλογα, από τα οποία κάτι έχει πάρει ο χαρακτήρας τους, που – ας μην ξεχνάμε – συμβολίζεται σαν μισός άνθρωπος, μισό άλογο: πτοείται εύκολα όταν θορυβηθεί και είναι έτοιμος να ορμήσει, αν τον προσβάλλουν.

Χαρακτηριστικό είναι και το γέλιο του: έχει κάτι από χρεμέτισμα αλόγου. Τέλος, δεν είναι σπάνιο να δείτε έναν άνδρα Τοξότη να ρουθουνίζει, εκφράζοντας έτσι το σκεπτικισμό του για οτιδήποτε δυσκολεύεται να πιστέψει.

Οι Τοξότες είναι πολύ πεισματάρηδες. Ενώ πείθονται με το καλό – και ακόμα πιο εύκολα με την κολακεία – δεν ανέχονται τις υποδείξεις και αντιδρούν έντονα σ’ αυτές. Η σωματική τους διάπλαση θυμίζει κάτι από το σώμα τον αλόγου: έχουν μακριά πόδια και μεγάλο στόμα, με χαρακτηριστικά δόντια (συχνά θα υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια τους).

Τα μάτια των Τοξοτών είναι εκφραστικά, λαμπυρίζουν όταν είναι στα κέφια τους και ετοιμάζονται να… σας βάλουν τρικλοποδιά. Τους αρέσει να παίζουν μαζί σας, αλλά το κάνουν με τόσο καλή διάθεση και είναι τόσο διασκεδαστικό, που δύσκολα θα σας ενοχλήσει.

Υπάρχει κάτι το ευγενικό στο μέτωπο των Τοξοτών: είναι πλατύ και θυμίζει μέτωπο φιλοσόφου (τουλάχιστον, όπως φανταζόμαστε, συνήθως, ένα φιλόσοφο). Περπατάνε συνήθως ανάλαφρα, με μεγάλα βήματα.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που σωματικά αντιστοιχεί στα ισχία, τους μηρούς, το συκώτι και τις αρτηρίες. Είναι, οι πιο κατάλληλοι για ν ασχοληθούν με αθλητικές
δραστηριότητες, θα πρέπει, όμως, να ελέγξουν την αγάπη τους για το φαγητό, αν θέλουν να μην παχύνουν αργότερα.

Ο άνδρας Τοξότης είναι καλοφαγάς και ξέρει να εκτιμά τα καλά κρασιά, αλλά, συχνά αυτό του δημιουργεί προβλήματα με το συκώτι του.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πάθει ατύχημα ένας Τοξότης κι αυτό οφείλεται στη ριψοκίνδυνη φύση του. Συνήθως, θα ασχοληθεί με τα πιο επικίνδυνα σπορ: παρ’ όλα αυτά, η καλή τύχη τους βοηθά κι εδώ είναι πιο πιθανό ότι το ατύχημα θα οδηγήσει μόνο σε τραυματισμό και όχι – στο θάνατο.

Οι Τοξότες πιστεύουν ότι η ελευθερία τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή: δεν μπορούν να περιοριστούν και όσοι συνδέονται μαζί τους πρέπει να το έχουν υπόψη τους.

Γι’ αυτό, τους ταιριάζουν επαγγέλματα τα οποία να τους αφήνουν ελευθερία κινήσεων και συχνή αλλαγή περιβάλλοντος. Τους ταιριάζει ιδιαίτερα το επάγγελμα του δικηγόρου και θα βρείτε, ανάμεσα τους, επίσης, αρκετούς κληρικούς. Ο Τοξότης μπορεί να γίνει ένας περιπλανώμενος ιεραπόστολος, αλλά δεν θ’ αντέξει για πολύ σαν κατώτερος κληρικός σε μια φτωχική συνοικία.

Οι περισσότεροι Τοξότες φτάνουν ψηλά, σε όποιο επάγγελμα διαλέξουν. Στον κόσμο του εμπορίου, δουλεύουν σε οικονομικούς οργανισμούς ή διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Αν ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό, συχνά γίνονται πρωταθλητές.

Ένας Τοξότης θεωρεί σημαντικό το να έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους συγγενείς του. Αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, με δεδομένη την καλόκαρδη φύση και τη γενναιοδωρία του.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένας Τοξότης θα κάνει αλλαγές στην καριέρα του, τουλάχιστον μια φορά – εναλλακτικά, μπορεί σε κάποια φάση της ζωής του ν’ αποκτήσει και μια δευτερεύουσα ή και τριτεύουσα επαγγελματική απασχόληση. Ο αριθμός 3 παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των Τοξοτών.

Ο 13ος χρόνος της ζωής είναι, συνήθως, χρόνος σημαντικών αλλαγών στη ζωή τους. Στα νιάτα τους λίγο ριψοκίνδυνοι, γίνονται αργότερα αξιοσέβαστοι υποστηρικτές της κοινωνικής τάξης, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν απόλυτα με όλους τους κανόνες της.

Η γυναίκα Τοξότης δραστήρια, χαριτωμένη, αυθόρμητη. Έχει πολύ ειλικρίνεια. Διαθέτει διαίσθηση. Επειδή δεν αποφασίζει εύκολα έχει πρόβλημα με την επιλογή της εργασίας. Όταν αρχίζει μία εργασία την βγάζουν εις πέρας μέχρι εξαντλήσεως. Η συνεχής δραστηριότητα και η ενεργητικότητα αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Πολύ μεγάλη αγάπη προς την ανεξαρτησία. Της αρέσουν οι περιπέτειες και τα ταξίδια.

Ο άντρας Τοξότης είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, ενθουσιασμό και ενεργητικότητα. Του αρέσει να νοιώθει ελεύθερος και αναζητάει καινούργιες εμπειρίες. Τον φοβίζει η ρουτίνα και η μεθοδικότητα. Του αρέσουν οι περιπέτειες και είναι πολύ ριψοκίνδυνος. Είναι ανεξάρτητος με δυνατή προσωπικότητα. Στις δύσκολες καταστάσεις αντιδρά σωστά και αποτελεσματικά. Δεν ανέχονται να τον διατάζουν και επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο. Του αρέσουν τα σπορ και μπορεί να πάρει διάκριση μέσα από αυτά. Λατρεύει τα ταξίδια και τη θάλασσα. Γίνεται εξαίρετος ηγέτης, έχει πολλά ενδιαφέροντα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies