Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Το ζώδιο του μήνα: Ιχθείς!

Το ζώδιο του μήνα: Ιχθείς!

από kmir

Child-blowing-bubbles20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ποσειδώνας

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρα, (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, την διαίσθηση, την καλοσύνη, την τρυφερότητα.

Αγαπά την αρμονία κι έχει μεταφυσικές ικανότητες. Στους Ιχθείς αντιστοιχεί ο μύθος της Αφροδίτης και του Έρωτα.

Οι Ιχθείς είναι αδύνατο να ζήσουν με έναν όπλο, αλλά καλά οργανωμένο τρόπο. Μπλέκονται σε περίεργες καταστάσεις, για τις οποίες δεν ευθύνονται παρά μόνο οι ίδιοι και είναι συνήθως οι καλές τους προθέσεις, που προκαλούν τα μπερδέματα αυτά.

Είναι ευγενικοί, πονάνε τους ανθρώπους γύρω τους και είναι ικανοί για αυτοθυσία, όχι μόνο από καθήκον, αλλά γιατί διακατέχονται από συναισθήματα αγάπης για την ανθρωπότητα. Οι Ιχθείς είναι επίσης τόσο επιεικείς με τον εαυτό τους, που για να ικανοποιήσουν μια παρόρμηση της στιγμής, μπορεί να αγνοήσουν εντελώς τις υποχρεώσεις τους. Αργότερα, θα υποφέρουν από βασανιστικές τύψεις γι’ αυτό, όμως θα τους είναι αδύνατο να το ξεπεράσουν, εκτός αν δεχτούν αποτελεσματική ψυχική υποστήριξη από ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος που μπορούν να τους επηρεάσουν.

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, οι Ιχθείς εξαρτώνται από τη βοήθεια των άλλων, για να εκφράσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Εντυπωσιάζονται όμως πολύ εύκολα και υποτάσσονται άνευ όρων στους άλλους, οπότε γρήγορα δέχονται επιρροές ανθρώπων, που τους παρασύρουν μακριά από το «σωστό» δρόμο. Μάλιστα, όσο πιο κακή είναι η επιρροή, τόσο πιο εύκολα τους δελεάζει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ιχθείς είναι αδύνατο να σκεφτούν κακό για οποιονδήποτε, καθώς γνωρίζουν τη δική τους αγνή φύση.

Αυτό που περισσότερο επιθυμεί στη ζωή του ο τυπικός Ιχθύς είναι να τη χαρεί, όσο περισσότερο γίνεται. Οι μικρές χαρές της ζωής μπορούν να τους κάνουν άπειρα ευτυχισμένους. Όσο θα χαρούν μια βόλτα με το λεωφορείο μέσα στην πόλη ή μέχρι την εξοχή, τόσο θα χαρούν και το γύρο του κόσμου. Μπορεί να τους αρέσει η σαμπάνια, αλλά κι ένα ποτήρι κρασί τους ικανοποιεί εξίσου. Μπορούν να χαρούν τη ζωή τους είτε είναι απένταροι, είτε έχουν όλα τα καλά του κόσμου.

Βέβαια, σπάνια οι Ιχθείς έχουν πρόβλημα με τα οικονομικά τους: είναι συνήθως τυχεροί σε θέματα χρημάτων – και πάντα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να τους βοηθήσει, σε δύσκολες στιγμές. Το πιο ωραίο, σε σχέση μ’ αυτούς, είναι ότι θα μοιραστούν όσα έχουν μαζί σας, ή και θα σας τα προσφέρουν όλα για να σας δώσουν χαρά. Η φύση του Ιχθύς είναι τόσο ευμετάβλητη, που οι άλλοι άνθρωποι μπερδεύονται στην κρίση τους γι’ αυτόν. Στην πραγματικότητα ο Ιχθύς, υποσυνείδητα, μιμείται τη συμπεριφορά και της συνήθειες αυτού με τον οποίο, την εποχή εκείνη, κάνει στενή παρέα.

Το σύμβολο του ζωδίου είναι δύο ψάρια, που προσπαθούν να κολυμπήσουν σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά δεν τα καταφέρνουν, γιατί είναι ενωμένα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η φύση του Ιχθύς δεν είναι διπλή, αλλά ευμετάβλητη. Γι’ αυτό, ένας άνδρας Ιχθύς μπορεί να μοιάζει στο χαρακτήρα, με οποιοδήποτε άλλο τύπο άνδρα κι αυτό βέβαια, όχι σταθερά και για πάντα.

Λέγεται ότι οι πιο εξελιγμένοι ψυχικά Ιχθείς, έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν μεταφυσικά ενδιαφέροντα. Είναι σαν να είναι μοιρασμένοι σε δύο κόσμους, μια και αισθάνονται διαισθητικά την ύπαρξη υπερφυσικών δυνάμεων για τις οποίες, όμως, δεν μπορούν να δώσουν λογική εξήγηση, οι Ιχθείς είναι το σύμβολο του μυστικισμού και όσο αφορά οργανωμένες θρησκείες, το σύμβολο του Χριστιανισμού (οι πρώτοι Χριστιανοί το χρησιμοποιούσαν για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, όταν τους καταδίωκαν οι Ρωμαίοι).

Από την άλλη μεριά, όσο μυστικιστικές τάσεις και να έχει ένας Ιχθύς, τόσο του αρέσει και η καλοζωία. Είναι κάποιος που ή θα τον βρείτε σε κλαμπ και ντισκοτέκ, ή σε χώρους θρησκευτικής απομόνωσης, για πνευματικό συλλογισμό. Κάτι που αποφεύγουν οι Ιχθείς, με κάθε θυσία, είναι η αγάπη της εξουσίας: δεν τους αρέσει να εξουσιάζουν άλλους. Και παρότι πείθονται εύκολα, αν αυτό γίνει ευγενικά, καταφέρνουν και ξεφεύγουν από όποιον θελήσει να τους επιβάλλει κυριαρχικά την άποψη του. Πως το κατορθώνουν αυτό άραγε; Ακόμα και το πιο γλιστερό ψάρι δεν μπορεί να ξεφύγει από το δίχτυ που πιάστηκε, ή το δόλωμα, που κατάπιε.

Οι Ιχθείς επιτυγχάνουν το θαύμα αυτό, γιατί καταφέρνουν, στα κρυφά, ότι δεν κάνουν φανερά. Όπως είναι ντροπαλοί από την φύση τους, οι Ιχθείς εκφράζουν τις επαναστατικές τους αντιδράσεις καταφεύγοντας σε λεπτές, μυστικές τεχνικές. Η μυστικιστική τους τάση είναι κάτι που μοιράζονται με τα άλλα ζώδια του νερού. Έτσι, μην καυχηθείτε ποτέ ότι ξέρετε σε βάθος έναν Ιχθύς – υπάρχει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του που ποθεί να σας μείνει για πάντα άγνωστο.

Διαίσθηση, φαντασία και ευκινησία είναι τα βασικά προτερήματα των Ιχθύων – και τα τρία βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στα ενδιαφέροντα και τις ενέργειες τους. Τα ιδανικά επαγγέλματα για τους ανθρώπους αυτούς, είναι αυτά που τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες και τις καλλιτεχνικές τάσεις τους, θα τους συναντήσουμε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Ιδιαίτερα διακρίνονται σαν ηθοποιοί.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies