Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Το ζώδιο του μήνα: Αιγόκερως!

Το ζώδιο του μήνα: Αιγόκερως!

από kmir

SpaceBoyΑντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία, την πρακτικότητα τον εγωισμό, την οικονομία.

23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου
Ιδιότητα: Κύριο
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Κρόνος.

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρα, (P.M.A.F.A), αστρολογική σύμβουλος

Είναι δογματικός και αγαπά την τάξη και την πειθαρχία. Στον Αιγόκερω, αντιστοιχεί ο μύθος τον Δία και της αίγας Αμάλθειας.

Οι Αιγόκεροι γνωρίζουν αυτό που θέλουν και είναι αποφασισμένοι να το κατακτήσουν καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια. Ζουν περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά και τα αισθήματα, επιδιώκουν να παρουσιάζουν ένα ψυχρό χαρακτήρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, στην αρνητική πλευρά του ζωδίου αυτού η ψυχρότητα είναι μια πραγματικότητα. Είναι δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι απέναντι στον εαυτό τους.

Οι αιγόκεροι είναι πολύ ανασφαλή άτομα και η ανασφάλεια τους οδηγεί στην καταπίεση του συναισθηματικού τους κόσμου. Διαθέτουν άριστη μνήμη και είναι πολύ καλοί ομιλητές. Το κύριο αποφατικό χαρακτηριστικό των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι μιζέρια και μικροπρέπεια που τους καταλαμβάνει με σκοπό την απόκτηση υλικών αγαθών. Οι Αιγόκεροι ταλαιπωρούνται από ρευματικά, δερματικές και ορθοπεδικές παθήσεις. Πολλές φορές πέφτουν και σε βαριά μελαγχολία εξαιτίας της ανεπτυγμένης απαισιοδοξίας τους.

Οι Αιγόκεροι είναι σκληροί, και έτσι πρέπει, μια και η ζωή είναι, συνήθως, πιο σκληρή γι’ αυτούς, απ’ ότι για τους άλλους ζωδιακούς χαρακτήρες: φαίνεται ότι η τύχη τους επιφυλάσσει περισσότερες δυσκολίες και στερήσεις.

Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο αυτό είναι ο Κρόνος – πλανήτης που είναι γνωστός στους αστρολόγους σαν «ο σκληρός αφέντης» – και οι άνθρωποι που δέχονται τις επιδράσεις του, είναι πιθανό ότι θα κληθούν να αναλάβουν στη ζωή τους μεγάλες υπευθυνότητες, που θα τους αναγκάσουν να κάνουν προσωπικές θυσίες, σε χρήματα, ελευθερία, ευτυχία ή άνεση.

Αν και ο Κρόνος είναι «σκληρός» με τους ανθρώπους του Αιγόκερου, ταυτόχρονα τους εφοδιάζει με τον απαραίτητο δυνατό χαρακτήρα, ώστε να ανταποκριθούν ανάλογα στις προσδοκίες του: αυτοπειθαρχία, αντοχή, συνέπεια και κυρίως, αυτοπεποίθηση.

Οι τυπικοί Αιγόκεροι έχουν όλοι τα προτερήματα αυτά και, καθώς ανήκουν στα ζώδια της γης, χαρακτηρίζονται επίσης από πολύ ρεαλιστική και πρακτική θεώρηση της ζωής. Δεν καταφεύγουν σε φανταστικούς κόσμους, για να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Προγραμματίζουν με μεθοδικότητα, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους στη ζωή και μένουν σταθεροί στο πρόγραμμα τους, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους.

Το σύμβολο του ζωδίου είναι ένα κατσίκι και τα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων έχουν πάρει κάτι από τα γνωρίσματα αυτού του μικρού συμπαθητικού ζώου. Όπως κι αυτό, μπορούν ν’ αντέξουν σε πολλές στερήσεις και μάλιστα, με μεγάλη ευκολία. Αυτό, γιατί υπάρχει μια ασκητική πτυχή στην ψυχή του Αιγόκερου: δεν εξαρτά την ύπαρξη του από τις ανέσεις ή τις πολυτέλειες και μπορεί άνετα, να ικανοποιηθεί με λίγα. Δεν θα βρείτε πραγματικούς Αιγόκερους να κάνουν ματαιόδοξα αγορές, όταν γίνουν πλούσιοι.

Ακόμη κι αν αρχίσουν απ’ το τίποτα και χρειαστεί να παλέψουν σκληρά γι’ αυτό, τελικά θα γίνουν όλοι, πολύ ευκατάστατοι. Ξέρουν να περιορίζουν τον εαυτό τους στα απόλυτα αναγκαία, για να μπορούν να αποταμιεύουν κάτι και ποτέ δεν ρισκάρουν τις οικονομίες τους. Προτιμούν να προοδεύουν αργά, αλλά σταθερά. Οι αστρολόγοι τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εξημερωμένη κατσίκα και το αγριοκάτσικο των βουνών, που ξεφεύγει από την αιχμαλωσία πηδώντας από βράχο σε βρόχο, υπολογίζοντας αριστοτεχνικά τις αποστάσεις και σιγουρεύοντας το βήμα του. ακόμα και στα πιο επικίνδυνα σημεία.

Η αντιστοιχία στους ανθρώπους είναι ως εξής: οι Αιγόκεροι, που δεν έχουν την ανάγκη να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα τους, θα υπομείνουν στωικά τις καταστάσεις που θα τους τύχουν, ενώ οι άλλοι, θα προτιμήσουν να ανοίξουν μόνοι το δρόμο τους – και θα το κάνουν, όχι μόνο με ακλόνητη αποφασιστικότητα, αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς την παραμικρή λανθασμένη κίνηση. Η φιλοδοξία χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους – βάζουν συγκεκριμένους σκοπούς, στους οποίους επιμένουν.

Οι Αιγόκεροι είναι φτιαγμένοι για να κάνουν καριέρα και δε θ’ αφήσουν το συναίσθημα να επιδράσει στην επιτυχία τους. Αγαπούν τη δύναμη, γιατί αυτή θα τους δώσει, τη δυνατότητα να γίνουν αυτοδύναμοι και θα τους κάνει αξιοσέβαστους, κάτι που επιθυμούν ιδιαίτερα. Η εξουσία είναι πιο σημαντική για έναν Αιγόκερω από τα πλούτη και του δίνει την υπέρτατη ευχαρίστηση να είναι κύριος κάθε κατάστασης. Πάντα πολύ ευσυνείδητοι, οι Αιγόκεροι ζητάνε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, απ’ τους υφισταμένους τους. Δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί κι όσοι προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν για τα λάθη τους. δε θα συναντήσουν και μεγάλη επιείκεια.

Πάντως οι Αιγόκεροι είναι δίκαιοι στις συναλλαγές τους με τους άλλους. Μπορεί να μην εξάρουν τη συμπεριφορά κάποιου που τους ευχαρίστησε, αλλά θα του δείξουν στην πράξη την εκτίμηση τους. Επίσης, θα φροντίσουν να δώσουν προαγωγή και αύξηση σε όποιον τα αξίζει. Άλλο ένα αξιόλογο προτέρημα που έχουν οι Αιγόκεροι. είναι ότι είναι πιστοί στους ανθρώπους που εξαρτώνται απ’ αυτούς, θα τους βοηθούν και θα τους υποστηρίζουν, όποτε το χρειάζονται.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies