Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΨυχολογία Το Savoir vivre του Facebook!

Το Savoir vivre του Facebook!

από kmir

Twitter FbΚάποτε οι καλοί τρόποι είχαν να κάνουν μόνο με το άνοιγμα της πόρτας σε μία γυναίκα ή να είναι κάποιος ντυμένος ανάλογα την περίσταση.

Tώρα πια όμως η τεχνολογία έχει κατακλύσει τη ζωή μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, καλούς τρόπους δεν χρειάζεται να έχει κανείς μόνο στο τραπέζι ή στις διάφορες κοινωνικές περιστάσεις αλλά ακόμα και στο διαδίκτυο.

Καλά ακούσατε! Ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον τους δικούς τους κανόνες και καλούς τρόπους.

Ποια πράγματα, λοιπόν, επιτρέπονται και ποια όχι στο Facebook; Ακολουθούν τα 5 «ναι» και τα 5 «όχι» του Facebook.

Ναι!

Προτιμήστε να στείλετε προσωπικό μήνυμα και όχι να γράψετε στον τοίχο κάποιου.

Όσο κι αν σας αρέσει να μοιράζεστε κάποια πράγματα με τους διαδικτυακούς σας φίλους, εκείνοι μπορεί να μην εκτιμήσουν το γεγονός ότι θέλετε να συζητήσετε για το προηγούμενο βράδυ που μεθύσατε ή χορεύατε χωρίς σταματημό μέχρι το ξημέρωμα.

Σκεφτείτε καλά πριν ποστάρετε οτιδήποτε, είτε στο δικό σας προφίλ, είτε στο προφίλ κάποιου άλλου.

Όταν έχετε πολλούς φίλους στο Facebook, σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι απλά γνωστοί σας. Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας, όπως που βγαίνετε και με ποιους.

Πάρτε τηλέφωνο

Εάν κάποιος έχει γενέθλια και είναι κοντινός σας άνθρωπος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να του ευχηθείτε είναι να τον πάρετε τηλέφωνο και όχι να του γράψετε ένα «χρόνια πολλά» στον τοίχο του.

Να απαντάτε στα σχόλια που σας κάνουν, ειδικά αν περιέχουν ερώτηση.

Από τη στιγμή που επιλέγετε να αναρτήσετε κάτι στο προφίλ σας και κάποιος σας γράφει ένα σχόλιο, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να του απαντήσετε. Άλλωστε, το ίδιο δεν θα περιμένατε κι εσείς σε αντίστοιχη περίπτωση;

Αποφύγετε να κάνετε σχόλια σε κάθε ανάρτηση που βλέπετε.

Μπορείτε να έχετε τους φίλους σας υπό στενή παρακολούθηση, αλλά δεν χρειάζεται να το καταλάβουν, κάνοντας σχόλιο σε οτιδήποτε αναρτούν στη σελίδα τους.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies