Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Το παιδί μου έχει αδυναμία στη γιαγιά!

Το παιδί μου έχει αδυναμία στη γιαγιά!

από kmir

PeismatarikaPaidiaΗ γιαγιά και ο παππούς είναι τα πρώτα πρόσωπα που συνήθως συμμετέχουν στην ανατροφή του παιδιού, μετά από τους γονείς.

Συνεπώς είναι πολύ λογικό να επηρεάζουν το παιδί σε μεγάλο βαθμό. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος των παππούδων.

Κάθε σχέση έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Εάν οι γονείς έχουν επιλέξει οι παππούδες να κρατάνε τα παιδιά πολλές ώρες είναι λογικό να ακολουθούν τους κανόνες των παππούδων.

Αντίθετα, αν οι γονείς επιλέξουν να κρατήσουν μία ισορροπία στους ρόλους και οι γονείς είναι αυτοί που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και οι παππούδες συμμετέχουν διακριτικά τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα στην συμπεριφορά των παιδιών.

Σε καμία περίπτωση ένα παιδί κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να πει ότι αγαπάει τους παππούδες περισσότερο ούτε να αντικαταστήσει τη σχέση. Συνήθως στις περισσότερες περιπτώσεις οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι πιο υποχωρητικοί και υπομονετικοί στις κακές συνήθειες των παιδιών (π.χ. η γιαγιά με αφήνει να δω τηλεόραση, γλυκά).

Για αυτό το λόγο τα παιδιά:

Συγκρίνουν τους γονείς με τον παππού και τη γιαγιά

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται υποσυνείδητα ότι οι μητέρες νιώθουν ευάλωτες στη σύγκριση με τη γιαγιά (η γιαγιά μαγειρεύει καλύτερα)

Έτσι πολύ συχνά τα παιδιά για να επιτύχουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιούν τη σύγκριση μέσα στην καθημερινότητα ώστε να χειριστούν συναισθηματικά την μητέρα τους και να κάνουν το δικό τους(εσύ ποτέ δεν μου κάνεις τα χατίρια)

Αυτή η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί φτάνοντας το παιδί να πει ότι δεν είσαι καλή μαμά ή αγαπώ περισσότερο τη γιαγιά

Στο 90% των περιπτώσεων τέτοιες δηλώσεις των παιδιών αφορούν χειριστική συμπεριφορά, μόνο ένα παιδί που έχει σοβαρή παραμέληση μπορεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της μάνας με άλλο πρόσωπο

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies