Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Το παιδί Υδροχόος!

Το παιδί Υδροχόος!

από kmir

paixnidia aftismosΤα παιδιά αυτά διακατέχονται από εφευρετικότητα και από αυθεντικό σκεπτικισμό με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη δύναμη του διαλόγου.

Τα παιδιά αυτά είναι ανεξάρτητοι, ιδεαλιστές, μοναδικοί και συχνά ασυμβίβαστοι. Η ζωή για τον Υδροχόο μπορεί να είναι μια μοναδική πρόκληση που προσφέρει αστείρευτες ευκαιρίες και εναλλακτικούς τρόπους δράσης.

Της Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Δήμητρας, (P.M.A.F.A), Αστρολόγου

Είναι ιδιαίτερα αντιδραστικά άτομα, γεγονός που δυσκολεύει τους γονείς. Είναι φιλικά άτομα και αγαπούν τη συντροφιά πολλών ανθρώπων. Μπορεί να εκτιμά στο σχολείο περισσότερο ότι βρίσκεται με παρέα παρά το ότι μαθαίνει καινούρια πράγματα. Ο νους τους, όσο ωριμάζει, γίνεται πιο δραστήριος και εφευρετικός.

Στην εφηβική τους ηλικία διακατέχονται έντονα από την τάση για την τεχνολογία και τους υπολογιστές και εάν το επάγγελμα του αφορά στον τομέα αυτό δεν είναι απίθανο να διαπρέψει.

Τα ταξίδια ακόμη και τα φανταστικά, όπως π.χ. τα διαστημικά, τα ελκύουν φοβερά. Η αστρονομία και η αστρολογία τους εντυπωσιάζουν. Η γεωμετρία επίσης είναι ένας τομέας που έλκει τον Υδροχόο, γι’ αυτό και εάν το αντιληφθείτε, ενθαρρύνετε το.

Ο Υδροχόος δεν είναι ένα συναισθηματικό ζώδιο και μπορεί να φαίνεται επιπόλαιο και ότι δεν μπορεί να δεθεί με τους ανθρώπους. Αυτό προσφέρει την ευκαιρία στο παιδί να κατανοήσει την αντισυμβατική αγάπη.

Μπορεί να δίνει αγάπη σε πολλούς ανθρώπους παρά σε ένα, γι’ αυτό και πολύ συχνά εμπλέκεται σε ομάδες, οργανισμούς ή συλλόγους. Το παιδί αυτό ειδικά στην εφηβική ηλικία νιώθει έντονη την τάση να αλλάξει τον κόσμο. Οι αλλαγές, ειδικά όταν τις προκαλεί αυτός, είναι το καλύτερό του.

Όμως, η διαφορετικότητα του παιδιού αυτού μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα, γι’ αυτό και πρέπει από μικρός να συμβιβαστεί με τη διαφορετικότητα του.

Πρέπει να μάθει να ακούει την άποψη των άλλων και να δέχεται ότι του φαίνεται παλαιομοδίτικο. Το άτομο αυτό δέχεται κάθε πρόκληση και ανταποκρίνεται θετικά.

Φέτος η χρονιά για εσάς τους Υδροχόους είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού τα σχέδιά σας καθυστερούν.

Μετά τον Οκτώβριο να περιμένετε θετικές εξελίξεις. Το σχολείο ευνοείται. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο κυκλοφορικό σας.

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies