Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Το μυστικό για καθαρό σπίτι…

Το μυστικό για καθαρό σπίτι…

από kmir

katharo spiti mustikaΌλες μας έχουμε κάποιες δουλειές του σπιτιού που μισούμε, όμως αυτό δεν είναι η πραγματική δυσκολία όταν προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σπίτι καθαρό!

Οι πραγματικές δυσκολίες στο να διατηρήσουμε το σπίτι καθαρό είναι ότι δυσκολευόμαστε να βάλουμε τον καλό μας ή τα παιδιά μας να μας βοηθήσουν και ότι όλη η καθαριότητα ώρες-ώρες μοιάζει τόσο μάταιη… Ξεσκονίζεις και σε 5 λεπτά υπάρχει πάλι σκόνη, σφουγγαρίζεις και σε 3 λεπτά κάποιος έχει κάνει πατημασιές, συμμαζεύεις και σε μισή ώρα γίνεται πάλι χαμός –ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για καθαρό σπίτι;

Δυστυχώς καλές μου φίλες θα σας δυσαρεστήσω. Δεν υπάρχει τέτοιο μυστικό! Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι,ούτε η Χιονάτη θα σας επισκεφθεί την ώρα που έχετε πεταχτεί μέχρι το σούπερ μάρκετ.

Υπάρχουν φυσικά ένα σωρό tips και μικρές «πονηριές» για να παρατείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την καθαριότητα και να κάνουμε τις καθημερινές δουλειές ευκολότερες.

1. Κάθε πράγμα στη θέση του!
Φροντίστε να απαλλαγείτε από όσα δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση βάζοντάς τα σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη. Όταν θα τα χρειαστείτε απλά θα τα ανασύρετε. Τα απαραίτητα για την καθημερινή ζωή της οικογένειας πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη θέση. Η σιδερώστρα και η ηλεκτρική σκούπα μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή πίσω από μια συγκεκριμένη πόρτα. Τα πιάτα και τα ποτήρια στο ντουλάπι τους ή στο πλυντήριο των πιάτων μέχρι να πλυθούν. Τα φορεμένα ρούχα σε μια κρεμάστρα.

2. Καλός αερισμός!
Δεν πειράζει αν υπάρχει λίγη σκόνη πάνω στα έπιπλα (όχι να γράφουμε σημειώσεις, αλλά ξέρετε τι εννοώ). Αυτό που δίνει σ’ ένα σπίτι την αίσθηση της καθαριότητας είναι ο καθαρός αέρας. Φροντίζετε να αερίζετε συχνά τους χώρους ακόμα και το χειμώνα. Κεριά με ελαφρό άρωμα, ένα μπολ με ποτ πουρί πάνω στο τραπέζι ή ένα δοχείο με αιθέρια έλαια αραιωμένα σε νερό πάνω στο καλοριφέρ θα εξαλείψουν τις δυσάρεστες μυρωδιές του φαγητού, του τσιγάρου ή της κλεισούρας.

Ένα καλό κόλπο επίσης είναι να ψεκάζετε μια φορά την εβδομάδα τις κουρτίνες με ένα μείγμα νερού με μαλακτικό ρούχων για να φρεσκάρετε το άρωμά τους. Επίσης αν στο σπίτι υπάρχουν καπνιστές δεν είναι κακή ιδέα να αφήνετε αναμμένο τον απορροφητήρα της κουζίνας στη χαμηλή σκάλα ακόμα και τις ώρες που δεν μαγειρεύετε.

3. Σκούπισμα, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα!
Μια φορά την εβδομάδα κάντε μια γερή καθαριότητα φροντίζοντας να μην αμελήσετε τους «κρυμμένους» χώρους κάτω από καναπέδες και κρεβάτια. Στο ενδιάμεσο ένα πρόχειρο, γρήγορο σκούπισμα και σφουγγάρισμα θα φρεσκάρει τους χώρους χωρίς να σας φάει ολόκληρη τη μέρα.

4. Μπάνιο!
Αρκεί να είναι σαφές ότι στο συγκεκριμένο χώρο μπαίνουν άνθρωποι και όχι χιμπατζήδες. Καθώς είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται και λερώνεται απ’ όλους μέσα στο σπίτι, αρκεί να είναι αξιοπρεπής. Φροντίστε κάθε βράδυ, όταν όλοι θα έχουν κάνει το μπάνιο τους, θα έχουν πλύνει τα δόντια τους κτλ, να φρεσκάρετε τον νιπτήρα αν χρειάζεται και την λεκάνη της τουαλέτας. Η μεγάλη καθαριότητα του μπάνιου μπορεί έτσι να περιοριστεί σε μια φορά την εβδομάδα.

5. Κουζίνα!
Είναι φυσικό να υπάρχουν άπλυτα πιάτα και ποτήρια. Το σημαντικό είναι να μην είναι παρατημένα εδώ κι εκεί. Φροντίστε να εκπαιδεύσετε όλους μέσα στο σπίτι να βάζουν το άπλυτο πιάτο και ποτήρι τους στον νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθαρίζετε τις εστίες τις κουζίνες καθώς μαγειρεύετε και φροντίστε να είναι άδειοι και καθαροί οι πάγκοι της κουζίνας, η εικόνα της θα δίνει συνεχώς την αίσθηση της καθαριότητας ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα.

Βλέπετε ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο; Η καθαριότητα τελικά είναι θέμα συντήρησης!

fe-mail.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies