Αρχική Μωρό 0-2Βρεφική Περιποίηση Το μπάνιο του μωρού!!!

Το μπάνιο του μωρού!!!

από kmir

BabyBathΕίναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε μια ανησυχία για την πρώτη φορά που θα πλύνετε το μωρό σας.

Άλλωστε φαίνεται τόσο μικρό και εύθραυστο που φοβάστε να το πιάσετε. Μην ανησυχείτε όμως. Όλα θα πάνε καλά.

Η επαφή του μωρού με το νερό είναι πολύ σημαντική. Μη ξεχνάτε ότι το μωρό σας κολυμπούσε τόσους μήνες στο αμνιακό υγρό.

Η ώρα του μπάνιου είναι η στιγμή που το μωρό σας θα χαλαρώσει και θα ηρεμήσει. Το μπάνιο συμβάλει τόσο στη σωματική υγιεινή όσο και στην ψυχολογική τόνωση του μωρού.

Σχεδόν όλα τα μωρά αγαπούν και απολαμβάνουν την επαφή τους με το νερό. Η δική σας παρουσία μπορεί να το μετατρέψει σε διασκέδαση και να το αντιμετωπίσει σαν ώρα για παιχνίδι.

Ποια ώρα είναι η καλύτερη για να κάνει μπάνιο το μωρό;

Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για να κάνετε μπάνιο στο μικρό σας. Ιδανικότερη όμως είναι λίγο πριν το βάλετε για ύπνο και αυτό γιατί θα κοιμηθεί πιο ήσυχα.

Διαλέξτε μία μπανιέρα που σας εξυπηρετεί. Πάρτε κοντά σας ότι χρειάζεστε. Σαπούνι, σαμπουάν, μια μικρή πετσέτα, μπουρνούζι με κουκούλα, και θερμόμετρο νερού.

Θερμοκρασία νερού!

Το νερό στην μπανιέρα ελέγχεται με την άκρη του αγκώνα μας (περίπου 370C) και η θερμοκρασία δωματίου στο μπάνιο να είναι κατάλληλη ανάλογα με την εποχή. Όχι ανοιχτές πόρτες και παράθυρα για να μη δημιουργούνται ρεύματα αέρα. Η θερμοκρασία χώρου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει του 250C.

Ξεντύστε το μωράκι και βάλτε το προσεχτικά μέσα στη μπανιέρα. Κρατήστε το σταθερά και προσέξτε να μην γλιστρήσει. Σαπουνίστε το με απαλές κινήσεις, ανάμεσα στα πόδια, κάτω από τις μασχάλες και πίσω από τα αυτάκια.

Αν δείτε ότι στο μωρό σας αρέσει το νερό, αφήστε το να πλατσουρίσει για λίγο. Όση ώρα βρίσκεστε με το μωρό στο μπάνιο μην το αφήσετε ούτε λεπτό από τα μάτια σας και μην ασχολείστε με τίποτα άλλο.

Αφού ξεπλύνετε πολύ καλά το μωρό, σκουπίστε το απαλά με μια πετσέτα ή φορέστε του το μπουρνούζι..

Λούσιμο κεφαλής!

Γίνεται μία φορά την ημέρα, σαπουνίζουμε και ξεπλένουμε περνώντας και το πρόσωπο. Σκουπίζουμε με πετσέτα καλά και δεν ξεχνούμε τα αυτάκια σε όλες τις πτυχές μέσα και έξω. ΟΧΙ μπατονέτες.

 

www.iaso.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies