Αρχική ΔιάφοραΣυνεντεύξεις Το Familylife.gr συνάντησε τη Μελένια, τη πρώτη Clown Doctor στην Ελλάδα!

Το Familylife.gr συνάντησε τη Μελένια, τη πρώτη Clown Doctor στην Ελλάδα!

από kmir

melenia1Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που είναι λουσμένοι με φως, που η ζωή τους είναι δοσμένη στη προσφορά και στη παρηγοριά των συνανθρώπων μας.

Μέχρι που έμαθα ότι υπάρχει ένας κλόουν γιατρός, μια νεράιδα ή ένα ξωτικό… Το όνομα της Μελένια… Παρατσούκλι ή πραγματικό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι η Μελένια, προσπαθεί να γλυκάνει το πόνο των άρρωστων παιδιών, προσπαθεί να κάνει χαρούμενους γονείς, προσπαθεί να μοιράσει χαρά, ευτυχία και πολλή αστερόσκονη!

Συνάντησα τη Μελένια σε ένα καφέ μια ηλιόλουστη μέρα. Ήταν άνετη, χαλαρή και πολύ μα πολύ ευγνώμων, για όσα της έχει δώσει η ζωή, οι πράξεις της και η στάση της απέναντι στη ζωή άλλωστε το αποδεικνύουν.

Η Μελένια λοιπόν είναι Clown Doctor. Όχι δεν είναι ηθοποιός, είναι παιδαγωγός, νοσηλεύτρια και φυσικοθεραπεύτρια.

Στα νοσοκομεία όπου επισκέπτεται μικρούς ασθενείς, μεταξύ άλλων, φοράει την παιδικά προσαρμοσμένη ιατρική ποδιά της και ως Clown Doctor, παίζει μαζί με τους μικρούς ασθενείς και βοηθά μέσα από το παιχνίδι να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη θεραπεία τους. 

Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι η Μελένια Clown Doctor επισκέπτεται τα παιδιά που νοσούν και το κάνει εθελοντικά.

Η πληρωμή της είναι τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών και η καλύτερη πορεία της υγείας τους.

melenia2Τι σημαίνει Clown Doctor;

Για εμένα Clown Doctor σημαίνει ότι κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, δηλαδή να συνδυάσω τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις με το χόμπι μου, και όλα αυτά να τα προσαρμόσω σε ασθενείς μικρής ηλικίας.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Clown Doctor;

Όταν η Βάλια αρρώστησε από καρκίνο, είχα τις πρώτες μου σκέψεις για το Clown Doctor όνειρό μου. Η Βάλια ήταν ένα πολύ δικό μου παιδί, που έφυγε από καλπάζουσα μορφή καρκίνου.

Την εποχή που η Βάλια νοσηλεύτηκε δεν υπήρχε κάτι “παιδικό” μέσα στο Παίδων, ούτε χρωματιστοί τοίχοι, ούτε παιδότοποι, ούτε κάποια μορφή παιγνιοθεραπείας.

Τότε λοιπόν συνειδητοποίησα το κενό που υπάρχει στους χώρους υγείας, όσο αφορά το παιχνίδι και το γέλιο των μικρών ασθενών.

Η ακαδημαϊκή μου πορεία στο χώρο της υγείας και παράλληλα η ιδιότητά μου ως παιδαγωγός και Clown, συναντήθηκαν και έτσι αναγεννήθηκα ως Clown Doctor, πριν λίγα χρόνια.

Ποια είναι η ανταπόκριση των μικρών αλλά και των μεγάλων;

Με περιμένουν με χαρά. Δεν με αποχωρίζονται εύκολα. Κάποιες φορές στερώ προσωπικό χρόνο από εμένα και την οικογένειά μου για να είμαι κι εγώ κοντά τους. Όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα του γέλιου φαίνονται και σε εμένα, και στο παιδί, και στους γονείς του παιδιού που συχνά είναι παρόντες κατά την επίσκεψή μου.

Θεωρείς ότι είναι ψυχοφθόρο;

Σίγουρα για κάποιον είναι ψυχοφθόρο, αλλά για εμένα όχι. Έχω εξοικειωθεί με τους χώρους του νοσοκομείου. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι έχω τη γνώση και τη κατάρτιση να αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies