Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Το Facebook κατέβασε φωτογραφία μητέρας που θήλαζε το μωρό της!

Το Facebook κατέβασε φωτογραφία μητέρας που θήλαζε το μωρό της!

από kmir

daily thilasmos 1Μπορεί μια μητέρα που θηλάζει το παιδί της να είναι εικόνα… προσβλητική;

Φαίνεται πως ναι για κάποιους. Όπως φαίνεται ότι το Facebook, υποκύπτει όλο και πιο συχνά στις απαιτήσεις μιας προτεσταντικής ψευδο-ηθικολογίας, καθώς κατέβασε αυθαίρετα από το λογαριασμό μιας γυναίκας, φωτογραφία που θηλάζει το νεογέννητο της.

Και αυτό γιατί ένας άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έκρινε ότι αυτή η εικόνα είναι προσβλητική και ξεπερνά τους κανόνες ηθικής του περί γυμνού.

daily thliasmos 2Η Εμμα Μπόντ, 24 ετών, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία, την οποία αποκάλυψε η Daily Mail. Γέννησε πρόωρα με καισαρική το δεύτερο παιδί της, την Καρίν που έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα ζούσε πάνω από 3 μέρες.

Ετσι, όταν θήλασε το μωρό της για πρώτη φορά, θέλησε να μοιραστεί τη χαρά της, με φίλους και γνωστούς, ποστάροντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της στιγμής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ωστόσο, το Facebook την διέγραψε την ίδια μέρα, καθώς κάποιος χρήστης έκανε αναφορά στην φωτογραφία ως «προσβλητική».

Η Μπόντ, έλαβε ένα μήνυμα στο inbox της όπου η εταιρεία της έλεγε πως η φωτογραφία της αφαιρέθηκε επειδή «δεν ακολουθούσε τα κριτήρια της κοινότητας του Facebook αναφορικά με το γυμνό».

Η φωτογραφία έγινε βίραλ όταν η μητέρα την ανέβασε σε ένα σάιτ που τάσσεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού. Εκεί προσέλκυσε 166.00 «likes» και 22,000 το αναδιένειμαν («shares»).

Ωστόσο όταν άλλες μητέρες επιχείρησαν να κάνουν share τη φωτό στο Facebook είδαν να διαγράφονται τα σχετικά links.

Τελικά, με μια εντυπωσιακή… πιρουέττα, το Facebook πόσταρε εκ νέου τη φωτογραφία, βλέποντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την λογοκρισία.

daily thilasmos 3Η Μπόντ, έλαβε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο και δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός, ότι η φωτογραφία ανέβηκε ξανά και το Facebook αναθεώρησε την πολιτική του περί «γυμνού».

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies