Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Τι χρειάζεται ένα νεογέννητο;

Τι χρειάζεται ένα νεογέννητο;

από kmir

Έξω από το σπίτι!
Αφιερώστε λίγο χρόνο να ψάξετε τι υπάρχει για να κυκλοφορείτε το μωρό σας και σκεφτείτε τι θα σας βόλευε περισσότερο πριν πάρετε μια απόφαση. Μπορείτε να ρωτήσετε και άλλες μητέρες για το τι τους βόλεψε.

-Οι καρέκλες μωρών δένονται με λουριά και το μωρό σας κάθεται μπροστά σας. Στα περισσότερα μωρά αρέσει να κάθονται έτσι γιατί είναι κοντά σας και διατηρούνται ζεστά. Το πίσω μέρος του κουβαλητή πρέπει να είναι αρκετά ψηλό για να στηρίζει το κεφάλι του μωρού.
Ελέγξτε ότι οι κρίκοι και τα λουριά είναι αρκετά ασφαλή. Τα μεγαλύτερα μωρά που μπορούν να κρατήσουν όρθια τα κεφάλια τους και των οποίων η πλάτη είναι πιο γερή, μπορούν να μεταφέρονται σε κουβαλητές πλάτης.

-Τα καροτσάκια είναι κατάλληλα για τα μικρά μωρά μόνο εάν τα καθίσματα τους είναι εντελώς οριζόντια, για να μπορεί το μωρό σας να είναι ξαπλωμένο.

Περιμένετε μέχρι το μωρό σας να μπορεί να κάτσει για να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος καρότσι. Εάν κινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να υπολογίσετε το βάρος του καροτσιού.

-Τα καροτσάκια νηπίων δίνουν πολύ χώρο στο μωρό σας να καθίσει και να ξαπλώσει άνετα, παρόλο που πιάνουν πολύ χώρο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εάν έχετε αυτοκίνητο, ψάξτε για ένα καροτσάκι νηπίου που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα.

-Κρεβατάκι με ρόδες – το μωρό σας μπορεί να κοιμάται στο κρεβατάκι με τις ρόδες για τους πρώτους μήνες, το οποίο μπορεί να προσκολληθεί στον σκελετό του για να το πάρετε μαζί σας. Μπορεί επίσης να μεταφερθεί και με αυτοκίνητο, με τους κατάλληλους περιορισμούς.

-Τρία σε ένα – αυτό είναι ένα κρεβατάκι με ρόδες και μεταφορέας (με ρόδες) το οποίο μπορεί να γίνει και καροτσάκι όταν το μωρό σας μεγαλώσει.

-Καλάθια για ψώνια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το καροτσάκι, και μπορεί να σας βολέψουν πολύ όταν βρίσκεστε έξω.

Πριν αγοράσετε καροτσάκια ή κρεβατάκια βεβαιωθείτε ότι:

-Τα φρένα δουλεύουν σωστά
-Τα χερούλια βρίσκονται στο σωστό ύψος για να σπρώχνεται
-Ο σκελετός είναι αρκετά γερός

Στο αυτοκίνητο!
Εάν έχετε αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχετε μια ειδική ζώνη ασφαλείας από την αρχή, ακόμα και επιστρέφοντας από το νοσοκομείο. Είναι πολύ επικίνδυνο και παράνομο να έχετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε το μωρό σας είναι με το ειδικό κάθισμα για μωρά (ανάποδης φοράς) είτε στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Αυτό κρατιέται στη θέση του με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά. Μην τοποθετήσετε ένα κάθισμα ανάποδης φοράς στο μπροστινό κάθισμα εάν το αυτοκίνητο έχει αερόσακο.

Μην αγοράσετε μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου γιατί μπορεί να έχει υποστεί ζημιά.

Τάισμα!
Εάν θηλάζετε, πιθανότατα να θελήσετε σουτιέν θηλασμού. Θα πρέπει να ανοίγουν από μπροστά και να έχουν ρυθμιζόμενες τιράντες. Τα βαμβακερά είναι τα καλύτερα γιατί επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει. Εάν δοκιμάσετε σουτιέν κατά την 36η-38η εβδομάδα, τότε αυτά τα σουτιέν θα σας κάνουν και αργότερα.

Ίσως χρειαστείτε και βάτες στήθους.

Εάν σκοπεύετε να ταΐσετε το μωρό σας με μπουκάλι, θα χρειαστείτε…

-Έξι μπουκάλια με μπιμπερό και καπάκια
-Εξοπλισμό αποστείρωσης
-Μια βούρτσα για μπουκάλια
-Βρεφική τροφή – μην την αγοράσετε αρκετό καιρό πριν και μην ξεχάσετε να κοιτάξετε την ημερομηνία.

Ρούχα για το μωρό σας!
Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Αυτό που χρειάζεστε για τις πρώτες εβδομάδες είναι αρκετά ρούχα για να διατηρείτε το μωρό σας ζεστό και καθαρό.

Θα χρειαστείτε…
-Έξι ελαστικά φορμάκια για την ημέρα και τη νύχτα ή τέσσερα φορμάκια και δυο πιτζάμες – χρησιμοποιείτε καλτσάκια ή παπουτσάκια εάν κάνει κρύο
-Δύο ζακέτες, προτιμήστε από μαλλί ή βαμβάκι παρά από νάϊλον, τις λεπτές και όχι τις πολύ χοντρές – πολλά λεπτά στρώματα είναι καλύτερα για ζέστη
-Τέσσερα γιλέκα
-Ένα σάλι ή κουβέρτα για να τυλίγεται το μωρό σας
-Ένα μάλλινο ή βαμβακερό καπέλο, γάντια, κάλτσες ή παπουτσάκια για όταν βγάζετε έξω το μωρό σας και κάνει κρύο –είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χοντρά πλεκτά για ασφάλεια.
-Ένα καπέλο για τις ζεστές μέρες και τον ήλιο.

Πλένοντας τα ρούχα του μωρού σας
Εάν τα πλένετε στο πλυντήριο ρούχων, μην χρησιμοποιείτε σκόνες ενζύμου (bio) καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα του μωρού σας.

Να ξεπλένεται πάντα πολύ καλά. Τα μαλακτικά μπορεί επίσης να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies