Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τι ώρα πρέπει να ξεκινούν τα μαθήματα στο σχολείο;

Τι ώρα πρέπει να ξεκινούν τα μαθήματα στο σχολείο;

από kmir

AristeroXeriΔεν υπάρχει κάτι πιο βάρβαρο από το πρωινό ξύπνημα, με τους περισσότερους ανθρώπους να μην θέλουν να σηκωθούν από το «γλυκό» κρεβάτι τους, όταν το ξυπνητήρι χτυπάει.

Το πρωινό ξύπνημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα παιδιά και τους εφήβους, που πρέπει να πάνε στο σχολείο.

Έρευνα, ωστόσο, φέρνει τα πάνω κάτω και δικαιώνει τη νεολαία. Όπως αναφέρει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα πρέπει να ξεκινούν πριν τις 08:30 τουλάχιστον. Ο λόγος είναι αυτός που φαντάζεστε… Οι έφηβοι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν και μετά δεν αποδίδουν καλά στα μαθήματά τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών-CDC των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο Κέντρο έχει προχωρήσει πολλάκις σε τέτοιου είδους έρευνες, κάνοντας παρόμοιες συστάσεις.

Οι ερευνητές θεωρούν πως είναι απαραίτητο για τους εφήβους να κοιμούνται 8,5 έως 9,5 ώρες, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι από αυτούς κοιμούνται αργά.

«Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ασφάλεια και τη σχολική επίδοση των παιδιών. Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει», δήλωσε η επιδημιολόγος Αν Γουίτον.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies