Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΣεξουαλικότητα Το σώμα την ώρα του οργασμού;

Το σώμα την ώρα του οργασμού;

από kmir

elxiΟ οργασμός είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για κάθε άνθρωπο, σε όποιο φύλο και αν ανήκει… Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του οργασμού;

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Τι διαδικασίες πραγματοποιούνται ώστε να φτάνουμε στην ύψιστη αυτή στιγμή της σεξουαλικής πράξης;

Πριν τον οργασμό, το σώμα περνάει από ορισμένα στάδια: τον ερεθισμό, τη στύση του άνδρα και την προετοιμασία του κόλπου της γυναίκας για τη διείσδυση και τέλος τη διείσδυση. Αμέσως μετά έρχεται ο πολυπόθητος οργασμός, για να ακολουθήσει η χαλάρωση και η ηρεμία.

Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να ικανοποιηθούν ερωτικά, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε τι «μαγικό» συμβαίνει στο σώμα μας, όταν φτάνουμε σε οργασμό. Αν μάλιστα δεν υπάρχει κάποιο μορφολογικό πρόβλημα στη γενετική περιοχή που ενδεχομένως να εμποδίζει τον γυναικείο οργασμό, τότε η γνώση της διαδικασίας μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να ζήσει ελεύθερα το θαύμα του έρωτα!

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που προσδιορίζει την ποιότητα και τη διάρκεια του οργασμού είναι η χημεία και ο συντονισμός μεταξύ του ζευγαριού. Από κει και πέρα τόσο άνδρας, όσο και η γυναίκα, βιώνουν τον οργασμό με τον δικό τους τρόπο, όπως ορίζει η φυσιολογία του σώματος του καθενός.

Για τον άντρα:

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο πράγμα ο οργασμός και άλλο η εκσπερμάτιση. Βέβαια στην περίπτωση του άνδρα, αυτά τα δύο σπάνια δεν συμπίπτουν. Ο ανδρικός οργασμός ξεκινάει αμέσως πριν την εκσπερμάτωση και συνεχίζει κατά τη διάρκειά αυτής.

Λίγο πριν την εκσπερμάτωση και όσο πλησιάζει η στιγμή του οργασμού, το πέος εκκρίνει σπερματικά υγρά πλούσια σε σπερματοζωάρια, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν η συνουσία διακοπεί, αν δηλαδή ο άντρας ολοκληρώσει έξω από τον κόλπο.

Γι’ αυτό και λέμε ότι αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, πρέπει να το χρησιμοποιείτε από την αρχή της πράξης μέχρι το τέλος, προκειμένου να έχετε σίγουρη αντισύλληψη.

Για τη γυναίκα:

Ο οργασμός της γυναίκας συνοδεύεται από αίσθηση έντονης ευχαρίστησης και μια μικρή «ζάλη». Κατά τη διάρκεια του οργασμού πραγματοποιούνται διαδοχικές κολπικές συσπάσεις. Στην αρχή είναι πολύ έντονες και σιγά σιγά φθίνουν. Σε αντίθεση με τον άντρα, η γυναίκα μπορεί να φτάσει σε περισσότερους από έναν οργασμό, χωρίς να είναι όλοι εξίσου έντονοι.

Ο οργασμός είναι δώρο για τον καθένα και αξίζει να επιτρέπουμε όλοι στον εαυτό μας να τον βιώσουμε, απαλλαγμένοι από ψυχολογικές αναστολές. Ειδικά μετά την εγκυμοσύνη οι γυναίκες δυσκολεύονται συχνά να απολαύσουν το σεξ.

Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία γυναικών, αν το σώμα σας έχει αλλάξει και αυτό σας στερεί την απόλαυση στη σεξουαλική επαφή, υπάρχουν λύσεις και αξίζει να τις ακολουθήσετε…

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies