Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου;

Τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου;

από kmir

GiatiGiortazoumeΤο συντριπτικό 5% των μαθητών, γνωρίζει τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου!

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο της νεολαίας, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι το 5% των μαθητών γνωρίζει ότι η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος της έναρξης της ελληνικής επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Ανάμεσα σε αυτούς τους πέντε, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, συναντάμε έναν απόγονο του Κολοκοτρώνη, δύο νερντ, έναν που το γκούγκλαρε επιτόπου και έναν που έπαιξε κορώνα γράμματα μεταξύ του «1821» και του «1940» και στάθηκε τυχερός.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δηλώνει την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της έρευνας αν και δεν έκρυψε πως πραγματικός στόχος του υπουργείου είναι να φτάσει κάποτε τα ποσοστά του 9% με 10%, για τα οποίο άλλωστε εργάζεται σκληρά ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ανάμεσα στις λανθασμένες απαντήσεις των μαθητών στην ερώτηση «Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;», η έρευνα αναφέρει: «Την Καθαρά Δευτέρα», «Το Πολυτεχνείο», «Την Πρωταπριλιά», «Τη μέρα της γυναίκας», «Το Χάνουκα» ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που απάντησαν «ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα από τα –πολλά- αισιόδοξα μηνύματα αυτής της έρευνας πέρα από το σεβαστό ποσοστό των μαθητών που γνωρίζει την ελληνική ιστορία είναι και το άλλο επίσης αξιοσέβαστο ποσοστό, εκείνων που δεν την γνωρίζει και ούτε πρόκειται να μάθει ποτέ για τους ιστορικούς συνωστισμούς της Ελλάδας, που προκάλεσαν στο έθνος αγοραφοβίες, λιποθυμικά επεισόδια, κρίσεις πανικού και γενοκτονίες.

theblob.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies