Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Θηλασμός και χορτοφαγία!

Θηλασμός και χορτοφαγία!

από kmir

eppagelmaties thilasmosΟι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός.

Είναι όμως πολύ πιο σημαντικός αν είστε χορτοφάγος. Αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν στην αγορά βρεφικά γάλατα που να είναι 100% για χορτοφάγους. Όλα περιέχουν βιταμίνη D που προέρχεται από ζώα. Και τα βρεφικά γάλατα από αγελαδινό γάλα αποκλείονται για τον προφανή λόγο.

Της Μαρίας Μαρίζας Νικολάου, Διαιτολόγου, diatrofi.gr

Τι μας απομένει; Όχι και πολλές επιλογές. Αν θέλετε το μωρό σας να είναι δυνητικά χορτοφάγος, θα πρέπει να το θηλάσετε.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε προετοιμασμένη για το θηλασμό αν δεν θέλετε να το ρισκάρετε. Μπορεί να ακούγεται απλό και εύκολο, αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από το να προσφέρετε απλά το στήθος σας στο μωρό σας.

Όσο είστε ακόμη έγκυος, διαβάστε σχετικά βιβλία και παρακολουθείστε μερικές συναντήσεις του Ελληνικού Συνδέσμου Θηλασμού ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε το μωρό να πιάσει σωστά το στήθος σας, σε περίπτωση που μετά τη γέννα δεν υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια από κάποια ειδικό.

Πόσο καιρό πρέπει να θηλάσετε;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Οι συστάσεις των ιατρικών οργανισμών είναι θηλασμός για τουλάχιστον ένα χρόνο. Από τη στιγμή που τα βρέφη εξαρτώνται από το μητρικό γάλα ή τη βρεφική φόρμουλα τους πρώτους μήνες της ζωής τους και δεν υπάρχουν εναλλακτικές για χορτοφάγους, ως μαμά θα χρειαστεί να θηλάσετε τουλάχιστον ένα χρόνο. Μετά από αυτό, το μωρό θα μπορεί να πίνει συμπληρωματικά φυτικά γάλατα όπως από σόγια ή γάλα από αμύγδαλα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies