Από την Χρύσα, Ελευσίνα
Υλικά:
- -1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κατά προτίμηση βιολογικό)
- -1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- -3 κουταλιές του γλυκού Baking Powder
- -1 μεγάλο βιολογικό αυγό χτυπημένο
- -3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- -1 1/4 κούπα γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
- -Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο και το γάλα
- -Ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενής χυλός.
- -Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι
- -Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες
- -Γυρνάμε την τηγανίτα με σπάτουλα και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
- -Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με marple syrup και ζάχαρη άχνη ή μέλι ή μαρμελάδα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |