Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΣεξουαλικότητα Θάλασσα και περίοδος!

Θάλασσα και περίοδος!

από kmir

couple beach3Κάθε καλοκαίρι οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν το “πρόβλημα” που ονομάζεται περίοδος.

Μπορώ να κάνω μπάνιο; Κινδυνεύω να μολυνθώ από τη θάλασσα; Πρέπει να χρησιμοποιώ ταμπόν; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Να κάνω μπάνιο;

Αυτή είναι προσωπική απόφαση, καθώς ιατρικά δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη για να μην κολυμπάτε όταν έχετε περίοδο. Οι περισσότερες γυναίκες όμως, δεν νιώθουν ιδιαίτερα άνετα τις πρώτες 2 ημέρες της περιόδου, όπου η αιμορραγία είναι πιο βαριά.

Από την άλλη πλευρά η κίνηση και το νερό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και ευεργετικό για τους πόνους της περιόδου. Οπότε η απόφαση για το εάν θα μπείτε ή όχι είναι αποκλειστικά δική σας…

Να φορέσω ταμπόν;

Το ταμπόν είναι απόλυτα ασφαλές και σας επιτρέπει να κολυμπήσετε άνετα. Θα πρέπει να θυμάστε όμως κάποιους κανόνες για τη χρήση του ταμπόν, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία:

Φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας, πριν τη χρήση του ταμπόν
Μην το αφήνετε πολύ ώρα στον κόλπο, ιδίως αφού έχετε βγει από τη θάλασσα
Προσοχή στο μέγεθος του ταμπόν! Ένα μεγαλύτερο μέγεθος από όσο πρέπει, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ξηρότητας κόλπου

Θα πονάω περισσότερο μετά τη θάλασσα;

Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που συνδέει την αύξηση των πόνων περιόδου με τη θάλασσα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αναφορές γυναικών για το γεγονός ότι κόβεται η ροή για 1-2 ημέρες, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε σύσπαση των αγγείων από το κρύο νερό.

Σε γενικές γραμμές, ακολουθώντας τους γενικούς κανόνες υγιεινής και πρόληψης, όπως το να βγάζετε αμέσως το βρεγμένο μαγιό, δεν κινδυνεύετε να έχετε πρόβλημα κολυμπώντας όταν έχετε περίοδο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies