Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Θα εκτυπώνονται τρισδιάστα HD τα έμβρυα μέσα από την κοιλιά της μητέρας τους…

Θα εκτυπώνονται τρισδιάστα HD τα έμβρυα μέσα από την κοιλιά της μητέρας τους…

από kmir

emvrio 1Θα εκτυπώνονται τρισδιάστα HD τα έμβρυα μέσα από την κοιλιά της μητέρας τους.

Όταν η Εlisabeth Mitrano, μια νεαρή μητέρα από την Μασαχουσέτη, αντίκρισε για πρώτη φορά τον αγέννητο γιο της μέσα από υπέρηχο HDlive το ξάφνιασμά της ήταν μεγάλο.

Βρισκόταν στο τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης, το σώμα της ήταν βαρύ και εξουθενωμένο και η ευχαρίστηση αυτής της φάσης ήταν κάτι πολύ απόμακρο για αυτή.

Το να βλέπει αυτές τις εικόνες αντί για ασπρόμαυρες, σκοτεινές και θολές φωτογραφίες, την έκανε να ξεχάσει τα πάντα και να αισθανθεί ανακουφισμένη.

Μπροστά της είχε τον κανονικό άνθρωπο που σε λίγο καιρό θα κρατούσε στην αγκαλιά της. Οι 3D υπέρηχοι δεν είναι κάτι καινούργιο.

Αυτό που είναι όμως καινοτόμο στην τεχνολογία που η GE Healthcare εφαρμόζει, είναι κάτι που που φέρνει στην επιφάνεια μια τελείως διαφορετική οπτική.

Πέραν της 3D και 4D απεικόνισης, το φως που διαχέεται ελεγχόμενα επιτρέπει στους γονείς να δουν με εκπληκτική λεπτομέρεια χαρακτηριστικά του παιδιού τους, εκφράσεις, κινήσεις, ακόμη και αντιδράσεις που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να αποτυπωθούν.

Αυτό που όλοι γνωρίζαμε και είχαμε συνδυάσει σαν υπέρηχο ήταν μια απεικόνιση στην οποία οι περισσότεροι χωρίς τις κατάλληλες εξηγήσεις και την ιατρική καθοδήγηση, δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να διακρίνουν κάτι. Η νεαρή μητέρα μπορούσε τώρα να δει τον γιο της να κινείται σαν άνθρωπος, να διακρίνει το πρόσωπό του, τη μύτη του, τα χέρια του, με λεπτομέρεια που συναρπάζει.

Μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία δεν ήταν ευρέως διαθέσιμη παρά μόνο σε μεγάλες μαιευτικές κλινικές. Φέτος, ακόμη και οι μικρότερες, αρχίζουν να τη λειτουργούν και οι γονείς την υποδέχονται με ενθουσιασμό και ανακούφιση.

Αφενός αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο ιατρικής παρακολούθησης της κύησης και της ανάπτυξης ενός εμβρύου από τον τρίτο κιόλας μήνα και αφετέρου είναι ένας ακόμη συνδετικός κρίκος των γονιών με το παιδί τους.

Οι δεσμοί με το “άγνωστο” μωρό στην κοιλιά μιας μητέρας γίνονται ακόμη πιο ισχυροί, οι όποιες αμφιβολίες και αγωνίες μειώνονται στο ελάχιστο και τα συναισθήματα διογκώνονται.

Η γιατρός που χειρίζεται το μηχάνημα υπέρηχων περιγράφει την πρώτη φορά που οι γονείς έρχονται σε τόσο στενή επαφή με το μωρό τους: “Στην αρχή θα ακούσουν την καρδιά και θα επικρατήσει μια σιγουριά πως το μωρό είναι υγιές και ζωντανό. Μόλις όλα είναι κατάλληλα, αναλαμβάνει η τεχνολογία HDlive και τότε βλέπεις την ανάσα τους να κόβεται.

Είναι δυνατές στιγμές που μοιραζόμαστε με νέους γονείς και η αγωνία αλλά και η χαρά μας είναι σχεδόν η ίδια.”

emvrio 2Κύηση στην 8η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 3Κύηση στην 10η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 4Κύηση στην 12η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 6Κύηση στην 13η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 8Κύηση στην 15η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 9Κύηση στην 20η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 11Κύηση στην 22η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 13Κύηση στην 32η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 15Κύηση στην 33η εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

emvrio 16Κύηση στην 36ηη εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

www.lifo.gr

 

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies