Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ταξίδεψαν μέχρι τις ΗΠΑ για να διαλέξουν το φύλο του παιδιού τους!

Ταξίδεψαν μέχρι τις ΗΠΑ για να διαλέξουν το φύλο του παιδιού τους!

από kmir

ameriki koritsakiΈχοντας αποκτήσει τρεις γιους, η Τζέιν Κορνγουϊλ και ο σύζυγός από την Αυστραλία ήθελαν οπωσδήποτε να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι.

Όταν λοιπόν πήραν την απόφαση για τέταρτο παιδί, ταξίδεψαν μέχρι τις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία σύμφωνα με την οποία μπορούν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού – μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που απαγορεύεται στην Αυστραλία.

«Προφανώς θέλαμε ένα κοριτσάκι μετά από τρεις γιους» δήλωσε η Τζέιν Κόρνγουϊλ στο Κανάλι 9 τη Δευτέρα. «Δοκιμάσαμε όλες τις φυσικές μεθόδους, όλες τις δίαιτες, όλες τις στάσεις, όλα τα κόλπα των μεγαλύτερων γυναικών, χωρίς κανένα ωστόσο αποτέλεσμα. Τότε αποφασίσαμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια».

Το ζευγάρι λοιπόν, αποφάσισε να ταξιδέψει από την Νότια Αυστραλία στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε μία θεραπεία επιλογής φύλου των εμβρύων τους.

Η θεραπεία, γνωστή ως προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD), ήταν επιτυχής και πριν από επτά μήνες γεννήθηκε η κόρη του ζευγαριού, Έμμερσον.

Οι Κόρνγουιλ λένε πως η γέννηση της Έμμερσον ήρθε μετά από χρόνια «απογοητεύσεων» με την λαχτάρα μιας κόρης.

«Είναι σαν να θρηνείς για το θάνατο ενός παιδιού που δεν είχες ποτέ» δήλωσε η Τζέιν. «Ο άνδρας μου ήθελε ένα κοριτσάκι για να το συνοδεύσει μια μέρα στην εκκλησία ως νυφούλα, εγώ ήθελα μια κόρη για την ιδιαίτερη αυτή σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους μάνα και κόρη και οι γιοι μας ήθελαν μια μικρή αδερφούλα».

Η εξέταση PGD για την πρόληψη της μετάδοσης γενετικών ανωμαλιών ή ασθενειών είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία υπό ορισμένες μόνο προϋποθέσεις και κατευθυντήριες γραμμές.

Αλλά οι κανονισμοί απαγορεύουν την επιλογή των εμβρύων με βάση την προτίμηση στο φύλο. Γι’ αυτό και το ζευγάρι αποφάσισε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να ξοδέψει περίπου 50.000 δολάρια.

«Δεν είναι φθηνό» δήλωσε ο Κόρνγουιλ. «Είχαμε μια αποτυχημένη προσπάθεια στις αρχές του περασμένου έτους και στη συνέχεια μια επιτυχημένη». Σύμφωνα με τον Κόρνγουιλ, η αμφιλεγόμενη θεραπεία θα έπρεπε να διατίθενται σε όλους τους Αυστραλούς.

Πηγή: Guardian

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies