Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

από kmir

Για τη ζύμη:

  • -250 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • -125 γρ. βουτυρο
  • -2 κροκοι αβγών
  • -λιγο αλατι
  • -2-3κ.σ παγωμενο νερο

Για τη γέμιση:

  • -1 κιλο σπανάκι
  • -1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα (μόνο τα ασπρα μέρη)
  • -1 μέτριο κρεμμυδι τριμμένο
  • -1/2 ματσακι ανηθο
  • -3/4 του κουτιου γάλα εβαπορε
  • -1 αυγο
  • -1/2 πακέτο τυρι κρεμα
  • -1/4-1/2 φλιτζάνι λάδι
  • -1/2 φλιτζανι -ισως και παραπάνω- φρυγανια τριμμένη
  • -1 φλιτζανι διάφορα κίτρινα τυρια τριμμενα
  • -2κ.σ μπεσαμελ
  • -1/4 κ.γ μοσχοκαρυδο
  • -Αλατι, πιπερι
  • -2 1/2 φλιτζανια μπεσαμελ γιατην επικαλυψη
  • -Λιγο εξτρα τυρι τριμμενο για πασπαλισμα

Εκτέλεση:

  • -Χτυπαμε όλα τα υλικα της ζύμης στο μιξερ στην αρχη γινεται ψιχουλιαστη και οσο ζυμωνουμε σφιγγει. Συνεχιζουμε με το μιξερ μεχρι να γινει η ζυμη μας μια μπαλα γυρω απο το γαντζο. Την ανοιγουμε λιγο με ενα πλαστη και τη στρωνουμε σε μια ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα κανωντας λιγες τρυπες με ενα πηρουνι στην επιφανεα (για να μην φουσκώσει)
  • -Πλένουμε ,ζεματαμε και σουρωνουμε πολυ καλα το σπανακι μας.
  • -Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, φρεσκα και ξερα ψιλοκομμενα μεχρι να χρυσισουν, προσθετουμε το σπανακι και το γυριζουμε και αυτο μαζι με τα κρεμμυδια.
  • -Ριχνουμε το γαλα, αλατι, πιπερι και το μοσχοκαρυδο και βαζοντας ελαχιστο νερο (2κ.σ) γιατι θα βγαλουν και τα λαχανικα αφηνουμε να μαγειρευτει.
  • -Οταν ειναι ετοιμο και εχει πιει τα υγρα του ριχνουμε τη φρυγανια, το τυρι κρεμα και τον ανηθο.
  • -Μολις το μειγμα ειναι χλιαρο προσθετουμε τη μπεσαμελ, τα τριμμενα τυρια και το αυγο πολύ χτυπημενο.
  • -Αδειαζουμε στην ταρτα και καλυπτουμε με τη μπεσαμελ και το τριμμενο τυρι.
  • -Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισει καλά η επιφάνεια.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies