Αρχική ΠροτάσειςΟικογενειακά Ταξίδια Ταξιδεύουμε στα Γιάννενα

Ταξιδεύουμε στα Γιάννενα

από kmir

Επικίνδυνες…αποστολές

Το πρωινό απαραίτητο, γιατί η ημέρα όπως θα σας περιγράψω χρειαζότανε καλή φυσική κατάσταση και δυνάμεις . Δεν ξεκινήσαμε όλοι αφού σε ορισμένους η πρωινή υγρασία, το βαρύ πάπλωμα η τα πολλά….. καραφάκια έπεσαν βαριά . Με τα πούλμαν ξεκινήσαμε για το Μπουραζάνι, ένα καταπληκτικό πάρκο δίπλα στον Αωό ποταμό. Εκεί μας περίμενε μία έκπληξη. Μας χωρίσαμε σε τρεις ομάδες και μας οδηγήσαν σε ένα χώρο που προετοιμάζονται γκρούπ για ράφτινγκ.!!!! Εκεί έπρεπε να είσαστε να μας βλέπατε, πως προσπαθούσαμε να φορέσουμε τον εξοπλισμό, όπως θα έλεγε και ο Λάμπρος Κωσταντάρας «να μασάς κουκούτσια και να μας φτύνεις».

Με τα πολλά καταφέραμε να κάνουμε ένα υποφερτό άγημα και βούρ για το ποτάμι, αλλά πώς να κατέβεις στην απόκρημνη όχθη; Μπαίνουμε ανά έξι στις φουσκωτές βάρκες και με ένα οδηγό από την ομάδα του Νίκου αρχίσαμε να κάνουμε ασκήσεις για να κατέβουμε το ποτάμι. Εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρανε ποδήλατο θα κάνανε και κουπί… Εγώ μπήκα μπροστά και αριστερά για να πηδήξω πρώτος σε περίπτωση …. καταλαβαίνετε φυσικά, αλλά ο οδηγός μας ήταν κακός θαλαμοφύλακας και φώναζε συνεχώς. Ξεκινήσαμε σιγά – σιγά και αφού το ποτάμι ήταν ήσυχο κάναμε και πλάκα μεταξύ μας αρχίσαμε να το παίζουμε Παταγονία, πετώντας με τα κουπιά από τη μια βάρκα στην άλλη νερό και τέτοια όμορφα και παγωμένα πράγματα, μέχρι που το νερό έγινε πραγματικά πολύ ορμητικό, και η εμπειρία ήταν μοναδική. Μετά από μισή ώρα φτάνουμε σε ένα ξέφωτο πολύ ήρεμο για ανάπαυση, και κολύμπι , αλλά επειδή είχε βρέξει την προηγούμενη και το νερό ήταν θολό το αποφύγαμε οι περισσότεροι.

Μισή ώρα αργότερα φτάνουμε στον προορισμό μας μούσκεμα και τότε άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια, έχει γούστο να μας πούνε κάντε κουπί ανάποδα στο ποτάμι , αλλά ο «Ζορό» Νίκος είχε φροντίσει για όλα. Τα τζίπ που μας περίμεναν στην στροφή, μας έφεραν στην αφετηρία, και μας προσγείωσαν σε μια ταβέρνα παραγγελία αφού το κουπί μας είχε ανοίξει την όρεξη. Εκεί ο ιδιοκτήτης μας περιποιήθηκε και μας προσέφερε γαλοτύρι, εξαιρετικό λουκάνικο αγριογούρουνου, πίτες και ελάφι κρασάτο. Σε ένα μικρό κιόσκι έξω από την ταβέρνα μπορεί κανείς να προμηθευτεί όλα αυτά καθώς και τοπικά εδέσματα. Μετά από το φαγητό τα πούλμαν μας οδηγούν σε ένα πάρκο 25000 στρεμμάτων, που εκτρέφουν ελάφια , ζαρκαδια, αγριόγιδες, αγριογούρουνα.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κτηνίατρος στο επάγγελμα και ιδιοκτήτης του πάρκου μας ξενάγησε, μας έδειξε τα πολλά ελάφια, και σε ένα πρότυπο χώρο αίθουσας συνεδριάσεων μας εξήγησε όλη την διαδικασία και την ζωή στην φάρμα. Από ότι πληροφορήθηκα καθημερινά πολλά σχολεία επισκέπτονται αυτήν την φάρμα που με μεράκι ο ιδιοκτήτης ενημερώνει τους επισκέπτες για την διαδικασία αναπαραγωγής και επιβίωσης των ζώων σε αυτήν.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies