Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΔιατροφή Βιολογικά ή διαιτητικά προϊόντα;

Βιολογικά ή διαιτητικά προϊόντα;

από kmir

arakas tonosΑν είστε από εκείνους που επιλέγετε βιολογικά προϊόντα πιστεύοντας ότι είναι χαμηλότερης θερμιδικής αξίας, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία σχέση μεταξύ των βιολογικών προϊόντων και αυτών που έχουν λιγότερες θερμίδες. Τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι προϊόντα διαίτης.

Γι’ αυτό θα πρέπει κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσετε μέσα στο μυαλό σας τους δύο αυτούς όρους.

Οι διαιτητικές τροφές είναι τροφές που αλλοιώνονται με κάποιον τρόπο, ώστε να γίνουν μέρος μιας δίαιτας,που έχει ως στόχο να προκαλέσει τροποποιήσεις στο σώμα, όπως είναι η απώλεια του σωματικού βάρους.

Τα βιολογικά τρόφιμα, από την άλλη πλευρά, είναι προϊόντα διατροφής που καλλιεργούνται με φυσικό τρόπο, δηλαδή χωρίς τη χρήση λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, τεχνητών προσθέτων και αυξητικών ορμονών.

Τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο φρέσκα, καθαρότερα, φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ τα ζώα εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο, χωρίς τροφές με ζωικά υποπροϊόντα ή οποιοδήποτε είδος αυξητικών ορμονών.

Τα τρόφιμα αυτά είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και ως εκ τούτου μειώνουν το χημικό φορτίο στο σώμα μας και δεν επιταχύνουν την απώλεια βάρους με οποιοδήποτε αφύσικο τρόπο. Η όποια απώλεια βάρους επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο από την πρόσληψη λιγότερων θερμίδων και μικρότερης μερίδας φαγητού.

Για παράδειγμα, υπάρχει μικρή έως μηδενική διαφορά στις θερμίδες που έχει ένα μήλο βιολογικής καλλιέργειας, από ένα μη βιολογικό μήλο.

Έτσι, δεν υπάρχει ο παραμικρός συσχετισμός ανάμεσα στα οργανικά (βιολογικά) τρόφιμα και την διατροφή-δίαιτα.

Η μόνη περιστασιακή έμμεση σχέση που υπάρχει είναι στην περίπτωση ορισμένων τροφών, όπως το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ή το γάλα με χαμηλά λιπαρά, τα οποία μπορεί να περιέχουν συστατικά που έχουν αναπτυχθεί με βιολογικό τρόπο.

 

 

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies