Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΥποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Τα βήματα της σπερματέγχυσης!

Τα βήματα της σπερματέγχυσης!

από kmir

SpermaGonimotitaΗ σπερματέγχυση είναι η μέθοδος τεχνητής γονιμοποίησης κατά την οποία εισάγεται στην ενδομητρική κοιλότητα μέσω ενός εύκαμπτου καθετήρα μια ποσότητα επεξεργασμένου σπέρματος.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή μέθοδο καθώς είναι ιδιαίτερα απλή, ανέξοδη και έχει και μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Είναι το πρώτο πράγμα που συνίσταται να κάνει ένα ζευγάρι όταν αντιμετωπίζει υπογονιμότητα και κυρίως όταν η υπογονιμότητα δεν μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένο αίτιο.

Τα βήματα της σπερματέγχυσης!

Η επεξεργασία του σπέρματος είναι απαραίτητη. Αυτό ισχύει αρχικά γιατί με την επεξεργασία του επιδιώκεται η ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Έπειτα έχει παρατηρηθεί ότι η απευθείας έγχυση ανεπεξέργαστου σπέρματος στην ενδομητρική κοιλότητα μπορεί να ερεθίσει τη μήτρα.

Εξάλλου, με την επεξεργασία του σπέρματος είναι δυνατόν να ενισχυθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σπέρματος.

Μεγάλο ρόλο παίζει η στιγμή που πραγματοποιείται η σπερματέγχυση, σε σχέση πάντα με την ωορρηξία. Συχνά για να βρεθεί η πιο αποδοτική στιγμή πραγματοποιείται ένα υπερηχογράφημα που εντοπίζει το πικ της ωορρηξίας.

Η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής παράλληλα με την σπερματέγχυση δεν είναι απαραίτητη αλλά μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης εξαρτώνται από το αίτιο της υπογονιμότητας και την ηλικία της γυναίκας.

Τέλος, μία πιθανή παρενέργεια της σπερματέγχυσης είναι η ελαφρώς αυξημένη πιθανότητα εξωμήτρου κύησης. Γι’ αυτόν τον λόγο συνίσταται συχνή παρακολούθηση από τον γιατρό σας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies