Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Tα προβλήματα των καισαρικών ρουτίνας!

Tα προβλήματα των καισαρικών ρουτίνας!

από kmir

After-The-OperationΣε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αrchives of Gynecology and Obstetrics, Αυστριακοί επιστήμονες θέλησαν να δουν τα αποτελέσματα της καισαρικής ρουτίνας, συγκρινόμενα με το φυσιολογικό τοκετό.

Του Στέλιου Παπαβέντση, Παιδιάτρου, www.pediatros-thes.gr

Μελετήθηκαν έγκυες γυναίκες χαμηλού ρίσκου, χωρίς δηλαδή προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάστηκαν 178 γυναίκες που γέννησαν με καισαρική ρουτίνας (χωρίς επείγουσα ιατρική ένδειξη) και συγκρίθηκαν με άλλες τόσες γυναίκες που γέννησαν μετά από αυθόρμητη έναρξη φυσιολογικού τοκετού.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι γυναίκες που γέννησαν με καισαρική ήταν σχεδόν τέσσερις φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν πυρετό μετά τη γέννηση.

Σχεδόν μία στις δέκα εγκύους που υπέστησαν καισαρική τομή είχαν λοίμωξη στο σημείο του εγχειρητικού τραύματος.

Σημαντική απώλεια αίματος πάνω από μισό λίτρο ήταν παραπάνω από διπλάσια στην ομάδα των γυναικών με καισαρική, σε σύγκριση με την ομάδα γυναικών που γέννησαν φυσιολογικά.

Στις μητέρες μετά από καισαρική υπήρχε σημαντικά μεγαλύτερη χρήση φαρμάκων όπως αναλγητικά, αντιβιοτικά και συμπλήρωμα σιδήρου.

Τέλος, υπήρχε σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα οι γυναίκες μετά από καισαρική να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το θηλασμό του μωρού τους.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η καισαρική ρουτίνας ενέχει κινδύνους για νοσηρότητα της μητέρας αλλά και για το μητρικό θηλασμό.

Οι έγκυες πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους αυτούς όταν αποφασίζουν για τον τρόπο γέννησης του παιδιού τους.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies