Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τα παιδιά φτωχών οικογενειών έχουν αυξημένες πιθανότητες να αρρωστήσουν!

Τα παιδιά φτωχών οικογενειών έχουν αυξημένες πιθανότητες να αρρωστήσουν!

από kmir

PuretosNeognaΠιο ευάλωτα στο κρυολόγημα είναι όσα παιδιά προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο,

σύμφωνα με μία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Brain, Behavior and Immunity».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας Σέλντον Κοέν, συνέκριναν την υγεία μιας ομάδας εθελοντών 18 έως 55 ετών, με κριτήριο το αν οι γονείς τους είχαν δικό τους σπίτι ή νοίκιαζαν μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, για κάθε χρόνο που δεν έμεναν σε ιδιόκτητο σπίτι, αυξανόταν κατά 9% η πιθανότητα τους ως ενηλίκων να αρρωστήσουν από τον ιό του κοινού κρυολογήματος, ενώ το μήκος των τελομερών, των προστατευτικών δηλαδή πρωτεϊνών, στις άκρες των χρωμοσωμάτων, ήταν μειωμένο κατά 5%.

Όσο ταχύτερα συρρικνώνονται, τόσο ο οργανισμός έχει μικρότερες άμυνες απέναντι στις λοιμώδεις και άλλες νόσους, ενώ υποκύπτει ευκολότερα σε χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο επικεφαλής της μελέτης εξήγησε: «Το περιβάλλον της παιδικής ηλικίας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ενηλίκων. Βρήκαμε στοιχεία υπέρ μιας βιολογικής εξήγησης για τη σημασία που έχουν οι παιδικές εμπειρίες, πράγμα που εξηγεί γιατί όσοι ανατράφηκαν από γονείς με σχετικά χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να ασθενήσουν ως ενήλικες.»

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies