Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τα οφέλη του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ!

Τα οφέλη του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ!

από kmir

DEHΤα οφέλη του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ!

Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ προσφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο της εταιρείας με μόλις 4 ευρώ παραπάνω στο πάγιο και με αρκετά ευέλικτο ωράριο κατά τη χειμερινή περίοδο, αφού περιλαμβάνει και απογευματινές ώρες.

Το μόνο που χρειάζεται ένα νοικοκυριό είναι να προγραμματίσει τη χρήση ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών σε ώρες κατά τις οποίες ισχύει το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο.

Το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει:

– Aπό την 1η Νοεμβρίου έως και την 30η Απριλίου, από τις 02:00 έως τις 08:00 και από τις 15:00 έως τις 17:00, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

– Aπό την 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου, το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει από τις 23:00 έως τις 07:00.

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει για τα νοικοκυριά, όταν χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο και εφόσον η κατανάλωση της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση επιτυγχάνεται αν προγραμματιστούν, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης και όταν χρησιμοποιούνται η ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Όφελος υπάρχει επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή του νυχτερινού.

Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές ενώ καθιστά πιο οικονομική τη χρήση συσκευών θέρμανσης με ηλεκτρική ενέργεια.

Πως θα ενταχθείτε στο νυχτερινό τιμολόγιο

Θα πρέπει να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης μεταξύ του μετρητή και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Για την τοποθέτηση, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επισκεφτούν το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ, ώστε να εξασφαλισθούν οι εξής βασικές προϋποθέσεις:

– Η υποβολή σχετικής αίτησης και νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ), στην οποία θα αναφέρεται ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης.

– Η καταβολή 34€ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται το Δίκτυο.

Ακολούθως ο υποψήφιος δικαιούχος – και μόνο αυτός- θα πρέπει να επισκεφτεί οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, έχοντας μαζί του αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ, ώστε να υπογραφεί νέο συμβόλαιο στο όνομά του.

 

www.enet.gr

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies