Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν υψηλό IQ!

Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν υψηλό IQ!

από kmir

SleepingNewbornΔεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει πως το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο εφόδιο στην υγεία του παιδιού και πως τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.

Τώρα, Βραζιλιάνοι επιστήμονες βάζουν ακόμα έναν παράγοντα και λένε πως τα μωρά που θηλάζουν, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και εισόδημα όταν μεγαλώσουν.

Ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Πελότας, στη Βραζιλία, ξόδεψαν τριάντα ολόκληρα χρόνια για μελετήσουν τα στοιχεία από 3.500 εθελοντές, από τη μέρα της γέννησης τους μέχρι που έκλεισαν τα 30.

Τα μωρά που παρακολούθησαν προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Τα περισσότερα θήλασαν. Μερικά για ένα μήνα και άλλα τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «The Lancet Global Health», όσα μωρά θήλασαν περισσότερο, είχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ νοημοσύνης ως ενήλικες και είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες, να τελειώσουν το Πανεπιστήμιο και να παίρνουν υψηλό μισθό στην εργασία τους.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μπερνάρντο Λέσα Όρτα, ο θηλασμός ωφελεί πολύ την υγεία και την εξέλιξη ενός ανθρώπου και όσο περισσότεροι διαρκεί, τόσο μεγαλώνουν αυτά τα οφέλη.

Σύμφωνα με τον Δρ Όρτα, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν τη νοημοσύνη ενός παιδιού. Η επιστημονική του ομάδα πήρα υπόψιν της όλους τους βασικούς παράγοντες. Δηλαδή το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας, το οικογενειακό εισόδημα και το βάρος του μωρού κατά τη γέννηση.

Γιατί όμως ωφελεί τόσο το μητρικό γάλα; Επειδή είναι πολύ μεγάλη πηγή ορισμένων λιπαρών οξέων, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies