Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Τα μυστικά του τηγανιού!

Τα μυστικά του τηγανιού!

από kmir

OmeletaMePatatesΠολλές φορές θέλουμε να τηγανίσουμε αλλά στη σκέψη της ακατάστατης κουζίνας… Το αποφεύγουμε!

Επιμέλεια: Σκοπελίτη Μαρία

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για το τηγάνισμα;

Πρώτα από όλα θα χρειαστείτε, ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, μια τρυπητή κουτάλα και λίγο ψωμί για θερμόμετρο!

Να θυμάστε ότι το νερό κάνει το καυτό λάδι να “πετάει”. Έτσι πρέπει να σιγουρευτείτε πως το φαγητό που θα τηγανίσετε είναι όσο πιο στεγνό γίνεται. Αφήστε να στραγγίξουν καλά και σκουπίστε τα και με χαρτί κουζίνας.

Το τηγάνι δεν πρέπει να το γεμίζετε με λάδι πάνω από το 1/3 του. Αν βάλετε πολύ λάδι, μπορεί όταν βάλετε το φαγητό να κάνει φουσκάλες και να χυθεί απ’ έξω.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι γύρω στους 180 βαθμούς. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία με ένα κομματάκι ψωμί!!!! Στους 180 βαθμούς, το ψωμί θα αρχίσει να τσιγαρίζεται ελαφριά και θα γίνει χρυσοκάστανο σε 30”.

Βάλτε το φαγητό στο τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Το φαγητό θα κάνει τη θερμοκρασία του λαδιού να πέσει ελαφρώς. Μη βάζετε μεγάλη ποσότητα μέσα στο τηγάνι, γιατί η θερμοκρασία θα πέσει πολύ και το φαγητό θα ρουφήξει πολύ λάδι.

Όταν το φαγητό γίνει, βγάλτε το με την τρυπητή κουτάλα και αφήστε το για λίγη ώρα πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας, το χαρτί θα απορροφήσει το έξτρα λάδι.

Πότε μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το λάδι που έμεινε;

Το είδος του φαγητού που τηγανίσαμε καθορίζει και το πόσες φορές μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Εάν τηγανίσαμε ψάρια, τότε το πετάμε αμέσως.

Τα λαχανικά δεν το κάνουν να μυρίζει τόσο. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τη γεύση από το χρησιμοποιημένο λάδι, τηγανίστε πρώτα μια πατάτα!!!!

Πως αποθηκεύουμε το λάδι;

Αφήστε το λάδι να κρυώσει τελείως, στην συνέχεια πάρτε ένα βάζο και βάλτε στο στόμιο ένα σουρωτήρι, χύστε προσεκτικά το λάδι στο βάζο. Κλείστε το και φυλάξτε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Δεν πρέπει να πετάτε το χρησιμοποιημένο λάδι στην αποχέτευση. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ανακυκλώνουν το χρησιμοποιημένο λάδι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies