Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Τα μαγικά Χριστούγεννα των παιδιών!

Τα μαγικά Χριστούγεννα των παιδιών!

από kmir

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν!

Μια ωραία δημιουργική ιδέα είναι να αφήνετε τα παιδιά σας να δημιουργούν κάθε χρόνο το στολίδι για την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εφοδιαστείτε με μαρκαδόρους, χαρτόνια, κόλλες , κορδέλες και χρυσόσκονη και αφήστε τα να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Έτσι κάθε χρόνο θα έχετε μια καινούρια κορυφή στο δέντρο σας σχεδιασμένη από τα παιδάκια σας. Φυλάξτε τις δημιουργίες των παιδιών σας. Εκτός από τη χαρά που θα νιώθουν όσο θα βλέπουν το δικό τους στολίδι στην κορυφή του δέντρου σας, θα το εκτιμήσουν πολύ και όταν μεγαλώσουν.

Αφήστε τα παιδιά σας να πάρουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν το παιδί σας έχει μάθει ένα τραγουδάκι ή μόλις έχει μάθει να διαβάζει, ζητήστε του να το κάνει όταν θα είστε όλη η οικογένεια μαζεμένη. Αν είστε με φίλους ακόμα καλύτερα δείξτε ενθουσιασμό για το κατόρθωμα του και ενθαρρύνετε το να συνεχίσει. Πολλές φορές τα παιδιά μπορεί να ντρέπονται μπροστά σε πολύ κόσμο, αφήστε το να αισθανθεί άνετα και παροτρύνετε το ή κάντε εσείς την αρχή. Μόλις το παιδί τελειώσει και δει τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα σας θα αισθανθεί ότι έχει καταφέρει κάτι πραγματικά σπουδαίο.

Γίνετε γενναιόδωροι!

Πολλές φορές τα παιδιά, εκτός από το να παίρνουν δώρα, αγαπούν και να κάνουν δώρα. Διαλέξτε μια οικογένεια που θέλετε να βοηθήσετε τη φετινή χρονιά και μαζί με τα παιδιά σας επιλέξτε τα δώρα που θα τους κάνετε. Ακόμα καλύτερα είναι να πάρετε χαρτί περιτυλίγματος και να τυλίξετε εσείς με τα παιδιά σας τα δώρα. Έτσι, τα παιδιά σας θα καταλάβουν καλύτερα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και των γιορτών.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies