Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τα λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη αυξάνουν το δείκτη θνησιμότητας των βρεφών!

Τα λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη αυξάνουν το δείκτη θνησιμότητας των βρεφών!

από kmir

kila egkumosunhΤα λίγα κιλά στην εγκυμοσύνη αυξάνουν το δείκτη θνησιμότητας των βρεφών!

Οι γυναίκες που δεν παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού τους στα πρώτα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Η μελέτη εστίασε στη σχέση μεταξύ του επιπρόσθετου βάρους στην εγκυμοσύνη, του Δείκτη Μάζας Σώματος πριν και κατά την εγκυμοσύνη και του δείκτη θνησιμότητας των βρεφών.

Ποσοστό 25% από τις 159.000 περίπου γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη δεν είχε πάρει πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που δε θα κατάφερναν να επιζήσουν μετά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Ιατρικής (IOM), οι λιποβαρείς γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν 14 με 20 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες με φυσιολογικό ΔΜΣ πρέπει να παίρνουν 12 με 17 κιλά, οι υπέρβαρες γυναίκες πρέπει να παίρνουν 7 με 12 κιλά και οι παχύσαρκες γυναίκες πρέπει να παίρνουν 6 με 10 κιλά.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Public Health και υποδεικνύει ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης, πρέπει να αναλογούν στο βάρος της μητέρας ώστε τα βρέφη να προστατευθούν από προβλήματα υγείας που θα οδηγήσουν στο θάνατο.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies