Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Τα κορίτσια κερδίζουν τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα, εδώ και έναν αιώνα!

Τα κορίτσια κερδίζουν τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα, εδώ και έναν αιώνα!

από kmir

montessori familyΦιλολογικά μαθήματα για τα κορίτσια, θετικές επιστήμες για τα αγόρια.

Ακόμη και τώρα, δάσκαλοι και γονείς θεωρούν ότι το στερεότυπο ισχύει. Κι ας έχει το λεγόμενο αδύναμο φύλο καλύτερους βαθμούς από τους αρσενικούς εκπροσώπους, ακόμη και στα μαθηματικά και τη φυσική τον τελευταίο αιώνα.

Μία ανασκόπηση 308 ερευνών, στις οποίες μετείχαν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια, μαθητές από το 1914 έως και το 2011, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, όπως προδίδουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 30 χώρες, τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια σε όλα τα μαθήματα, από τα φιλολογικά, μέχρι τα μαθηματικά και τη φυσική. Και μάλιστα αυτό ισχύει για όλη τη σχολική τους ζωή, από το δημοτικό μέχρι την αποφοίτηση.

Παρότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, ακόμη και κάποιοι από τους ερευνητές παραδέχθηκαν ότι αυτή η θηλυκή πρωτοκαθεδρία τους εξέπληξε.

Παράλληλα, τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η ανωτερότητα των μαθητριών έναντι των αγοριών ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στις σκανδιναβικές χώρες, όπου η ισότητα των φύλων είναι περισσότερο διαδεδομένη.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies