Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Καλός ή κακός γονιός; Τι λένε τα γονίδια;

Καλός ή κακός γονιός; Τι λένε τα γονίδια;

από kmir

kalos mpampasΜια νέα μελέτη δείχνει ότι τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες καθορίζουν το πώς ένας γονέας, θετικά ή αρνητικά, είναι πιθανό να μεγαλώσει το παιδί του.

Οι μελλοντικοί γονείς μέχρι τώρα, γνωρίζουν ότι ο τρόπος ανατροφής των παιδιών τους, έρχεται φυσιολογικά. Μια νέα μελέτη από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Michigan State, έρχεται να ανατρέψει τη θεωρία αυτή μέσα από ερευνητικά αποτελέσματα.

Η στατιστική ανάλυση των 56 μελετών σχετικά με την προέλευση των γονεϊκών συνηθειών σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή πάνω από 200.000 οικογενειών, καθορίζει ότι τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο στο πώς οι ενήλικες επιλέγουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο “Psychological Bulletin”, ένα ερευνητικό περιοδικό του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, διαπίστωσε ότι τα γονίδιά μας ελέγχουν το 23% με 40% των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων που οι γονείς επιδεικνύουν προς τα παιδιά τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, επίσης, πάνε ενάντια στη διαχρονικά αποδεκτή συμβατική σοφία ότι η ανατροφή εξαρτάται κυρίως από το πώς οι γονείς μεγάλωσαν οι ίδιοι.

“Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε ως γονείς δεν είναι μόνο συνάρτηση του τρόπου που είχαμε μεγαλώσει ως παιδιά”, δήλωσε ο S. Alexandra Burt , αναπληρωτής καθηγητής της Ψυχολογίας και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

“Φαίνεται επίσης να υπάρχουν και γενετικές επιδράσεις στην ανατροφή των παιδιών”.

Στην πραγματικότητα, το πώς οι γονείς επιλέγουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους, να γαλουχήσουν τη συμπεριφορά τους και να διαμορφώσουν την ψυχολογία τους, προέρχεται από ένα σύνθετο μείγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων, που συμπεριλαμβάνουν ταυτόχρονα και τον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά του παιδιού και η ανάπτυξή του επηρεάζει το γονέα.

 

Science Daily

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies