Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Τα έξυπνα παιδιά γεννιούνται ή γίνονται;

Τα έξυπνα παιδιά γεννιούνται ή γίνονται;

από kmir

exupna paidiaΌταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, την στιγμή που το κρατάμε στα χέρια μας, αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσουμε να το χειριστούμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Στην πορεία, ανησυχούμε τόσο για την συναισθηματική όσο και για την νοητική του, ανάπτυξη.

Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η ευφυΐα είναι το αποτέλεσμα μιας αμφίδρομης διαδικασίας. Είναι επίσης γνωστό ότι η ευφυΐα ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από το εξωτερικό περιβάλλον που ζει το παιδί.

Με απλά λόγια, ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξει την νοημοσύνη του από ένα που μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με λιγότερα ερεθίσματα.

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα βρέφη που ακολούθησαν προγράμματα εμπλουτισμένης εκπαίδευσης, από τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μπόρεσαν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και τον δείκτη νοημοσύνης τους μέχρι και 15 μονάδες.

Ποια είναι τα θετικά οφέλη της εμπλουτισμένης εκπαίδευσης;

Είναι ολοφάνερο ότι η εμπλουτισμένη εκπαίδευση έχει θετικά αποτελέσματα στην ζωή του παιδιού αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι αυτά τα οφέλη θα συνοδεύουν το παιδί σε όλη του τη ζωή. Ένα παιδί που θα έχει εκπαιδευτεί με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένης εκπαίδευσης θα είναι ένα παιδί που θα έχει μάθει από μικρό να αγαπά την μάθηση, να είναι υπεύθυνο και θα έχει φτιάξει γερές βάσεις για να μπορέσει να δεχτεί κάθε νέα γνώση.

Ο βρεφικός εγκέφαλος είναι ένα όργανο, όπως όλα τα άλλα όργανα του ανθρώπου όπου με την εξάσκηση μπορεί να σου δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς είναι πότε και πως αρχίζει η εκπαίδευση…

Εδώ υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές απόψεις. Μερικοί υποστηρίζουν ότι μπορείς να αρχίσεις από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ο ιδανικός χρόνος, ξεκινάει από τον δεύτερο μήνα της ζωής του βρέφους και αυτό επειδή η μητέρα και το παιδί έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα ή ρουτίνα και είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Οι γονείς που ενδιαφέρονται θα πρέπει να ξέρουν ότι αν αυτή η εκπαίδευση δεν γίνει σωστά μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα για το παιδί τους.

Εάν δηλαδή πιέζουν το παιδί τους πολύ ή αν η επιλογή των ασκήσεων που θα κάνουν δεν είναι σωστές υπάρχει κίνδυνος το παιδί να αντιδράσει αρνητικά, να εμφανίσει υπερδιέγερση και εκνευρισμό.

Ο σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία!

Ο πιο ασφαλής και επιτυχημένος τρόπος και με σίγουρα αποτελέσματα είναι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα δομημένο εμπλουτισμένης εκπαίδευσης. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει το easylearningπου είναι σχεδιασμένο να καθοδηγήσει τον κάθε γονιό, ώστε να εξασκήσει την εξυπνάδα και τις ικανότητες του παιδιού με ασφάλεια και φροντίδα.

Ο γονέας που ενδιαφέρεται μπορεί να γραφτεί με μια συνδρομή και θα έχει την δυνατότητα να παίρνει κάθε εβδομάδα ένα πακέτο με ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες για την ηλικία του παιδιού του.

Επιπλέον, θα έχει την δυνατότητα να μαθαίνει χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσει αυτή την εμπλουτισμένη εκπαίδευση χωρίς να πιέσει το παιδί του.

Είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός στο παιδί γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται ο ίδιος ο δάσκαλος του παιδιού του. Ταυτόχρονα, μέσω της δημιουργικής επαφής θα αναπτύσσετε μια ισχυρή συναισθηματική σχέση με το παιδί του όπου θα το εξοπλίζει με σημαντικές δεξιότητες που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

Η συμβουλή του ειδικού!

Η εμπλουτισμένη εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό εφόδιο ζωής για κάθε παιδί. Η πιο σημαντική επένδυση, που πρέπει να κάνει ένας γονέας για το παιδί του, είναι η εκπαίδευση. Θα του δώσει γερές βάσεις για να προχωρήσει με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και αυτές θα τον ακολουθούν για πάντα στη ζωή του.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies