Αρχική ΔιάφοραΣυνεντεύξεις Συζητάμε με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ηθοποιό

Συζητάμε με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, ηθοποιό

από kmir

anna-maria-papacharalampus-2Τι σημαίνει πετυχημένη σχέση και τι σημαίνει πετυχημένη οικογένεια;

Νομίζω ότι η πετυχημένη οικογένεια προϋποθέτει την πετυχημένη σχέση. Και για να είναι πετυχημένη η οικογένεια, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός όλων των μελών. Και πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. Βλέπω ζευγάρια που έχουν κάνει παιδιά, και είναι μαζί χρόνια και τα θαυμάζω. Δεν ξέρω πώς θα είμαι ύστερα από χρόνια. Ξέρω ότι σίγουρα θέλει πολλή «δουλειά». Όσο και να αγαπάς τον άλλον, η καθημερινότητα και τα παιδιά σε φθείρουν. Πρέπει, επίσης, πολλές φορές να κλείνεις το στόμα και να συγκρατείσαι. Θέλει υπομονή και διάθεση να παλέψεις μέχρι εκεί που μπορείς. Είναι ένα ταξίδι δύσκολο, αλλά και μαγικό. Υπάρχει ένα μαγικό διάστημα, υπάρχει και ένα διάστημα κρίσης, και ίσως πάλι ένα μαγικό διάστημα. Πρέπει να έχεις την ωριμότητα να τα αντιμετωπίσεις όλα, να περιμένεις και το καλό και το κακό.

Και ο καλός γονιός ποιος είναι;

Καλοί γονείς για μένα είναι οι γονείς μου. Είναι σύμβολο. Με τα λάθη τους εννοείται, γιατί άνθρωποι είναι, αλλά μεγάλωσαν τρία παιδιά σωστά, όσο μπορώ εγώ να κρίνω εκ των έσω. Και ήταν εκεί για εμάς.

Καλός γονιός γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Δεν μπορώ ν’ απαντήσω. Για εμένα είναι πολύ νωρίς ακόμα. Νιώθω όπως ο γιος μου, που αυτήν τη στιγμή ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα. Πρέπει να έρθεις σε μερικά χρόνια να με ρωτήσεις πάλι.

Ο γάμος για εσένα είναι…

O γάμος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για εμένα. Είναι μια νομική σύμβαση. Δεν θα με πείραζε να μην παντρευτώ. Όλα τα άλλα, η συμβίωση κ.λπ., ναι. Αλλά ο γάμος σαν γάμος δεν με αφορά. Δεν μου αρέσουν και το νυφικό, σαν φόρεμα. Εγώ δεν νιώθω διαφορετικά επειδή είμαι παντρεμένη. Δεν με αφορά τι θα πει ο άλλος. Νομίζω ότι σε μια σχέση με παιδιά θα σε κρατήσουν τα παιδιά. Για εμένα η δέσμευση είναι αυτό που αισθάνομαι απέναντι στον άλλον. Σε αυτήν την ηλικία πλέον η ωριμότητα είναι ότι θα κάτσω να παλέψω για τη σχέση και δεν θα σηκωθώ να φύγω επειδή τσακωθήκαμε.

Τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν διαφορετικά, λόγω των αναγνωρίσιμων γονιών τους;

Καλά, δεν είμαστε και η Αντζελίνα με τον Μπαντ Πιτ. Θα ήθελα να μην επηρεάσει η αναγνωρισιμότητα τα παιδιά μου. Για έναν και μόνον λόγο: τα παιδιά δεν έχουν επιλέξει ακόμα τι θα κάνουν στη ζωή τους και δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον χώρο. Εγώ έχω επιλέξει να είμαι σε αυτόν τον χώρο. Οπότε αναγκαστικά βάλλομαι και από την καλή και από την κακή πλευρά της δημοσιότητας, κι ο Φάνης το ίδιο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση γι’ αυτά. Μπορεί να είναι πολύ μικρά, το ένα αγέννητο προς το παρόν, αλλά είναι κι αυτά άτομα με προσωπικότητα. Και η προσωπικότητά τους θέλει προστασία.

Είναι δύσκολο να δουλεύεις στον ίδιο χώρο;

Να δουλεύεις στον ίδιο χώρο είναι ταυτόχρονα και δύσκολο και εύκολο. Όπως και το αντίθετο, το να μην δουλεύεις δηλαδή στον ίδιο χώρο. Από την μια έχει το καλό ότι ο άλλος σε καταλαβαίνει, αλλά από την άλλη, επειδή την ξέρει τη δουλειά, μπορεί κάποια στιγμή να έχεις τους ίδιους φόβους, κι αυτό να βαραίνει την κατάσταση. Όταν ο άλλος έχει άσχετη δουλειά, ξεχνιέσαι. Συζητάς και άλλα πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανταγωνισμός. Είμαστε άντρας και γυναίκα. Και εγώ και ο Φάνης βλέπουμε τη δουλειά λίγο πιο προσγειωμένα. Όταν κάνεις ένα σίριαλ, ξέρεις ότι κάποιο θα πάει καλύτερα, κάποιο χειρότερα. Δεν είμαστε στις εποχές των τεράστιων επιτυχιών, όπως κάποτε ο Παπαμιχαήλ και η Βουγιουκλάκη, για να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά.

Τι είναι η ηθοποιία για εσένα;

Η ηθοποιία είναι κάτι μαγικό, δύσκολο, ωραίο, είναι σαν ένα φαγητό που έχει όλες τις γεύσεις. Είναι κάτι που με γεμίζει πολύ.

Το καλύτερο δώρο που σου έχουν κάνει;

Μου έρχεται στο μυαλό το πιο πρόσφατο. Στη γιορτή της μητέρας μού έφερε ο γιος μου λουλούδια. Εντάξει, όχι ακριβώς ο γιος μου, ο μπαμπάς του…

Μερικές σχέσεις είναι καρμικές. Κάποιες άλλες συνηθισμένες. Μία απ’ αυτές θα γίνει σχέση ζωής. Το πιο σημαντικό είναι να την αναγνωρίσουμε. Νομίζω ότι η Άννα-Μαρία το πέτυχε.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies